Φιλοζωϊκή Ομάδα: Ο “μπόγιας” του Βόλου ξαναβγήκε παγανιά – Επιχείρηση “σκούπα” για τα αδέσποτα 

Επιχείρηση “σκούπα” του Δήμου Βόλου για την απομάκρυνση των αδέσποτων από την πόλη, καταγγέλλει η Φιλοζωϊκή Ομάδα Βόλου με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλώντας τους φιλόζωους να αναφέρουν περιστατικά εξαφάνισης ζώων.

Σύμφωνα με τη Φιλοζωϊκή, χθες στις 23:15 δύο μέλη της ομάδας περνώντας από την οδό Δημητριάδος στο ύψος της Εξωραϊστικής, αντίκρυσαν το εικονιζόμενο βαν κλειστού τύπου. Στο βαν υπήρχαν σκυλιά που μάλωναν έντονα και οι οδηγοί ταξί της περιοχής είχαν καλέσει την αστυνομία που μετέβη στο σημείο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, το οποίο όπως φαίνεται και στη φωτογραφία έφερε ενδεικτικό αυτοκόλλητο του Δήμου Βόλου, υποστήριξε ότι το βαν χρησιμοποιείται από τον “μπόγια” του καταφυγίου αδεσπότων του Δήμου Βόλου. Στο βαν υπήρχαν τρία σκυλιά, το ένα εκ των οποίων στειρωμένο και τσιπαρισμένο, τα οποία είχαν περισυλλεγεί ως επιθετικά, χωρίς να υπάρχουν έγγραφες καταγγελίες από το Γ.Ν.Β.

Από τα μέλη της Φιλοζωϊκής έγινε μήνυση για παθητική κακοποίηση των ζώων. Στη σχετική ανάρτηση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι το βαν δεν τηρούσε καμία από τις προδιαγραφές αυτοκινήτου για περισυλλογές ζώων και υπήρχε έντονη δυσοσμία. “Τα σκυλιά ήταν σε κατάσταση σοκ, στρεσαρισμένα, αγχωμένα, και τρομοκρατημένα. Το βαν βρισκόταν στο σημείο από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ που κλήθηκε το 100 και περίπου στη 01:30 έφτασε στο σημείο. Τα σκυλιά μέσα στον βαν ήταν “χύμα” δηλαδή ελεύθερα και όχι σε κλουβιά (grate) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή μεταφορά τους, και χωρίς παράθυρο ή εξαερισμό με σκοπό να τσακώνονται και ποιος ξέρει? Αν δεν είχαν σκοτωθεί κιόλας μεταξύ τους. Στο χώρο δεν υπήρχε ούτε τροφή ούτε νερό, και ήταν γεμάτο ακαθαρσίες”.

Η Φιλοζωϊκή ομάδα Βόλου κατήγγειλε “επιχείρηση σκούπα” από τον Δήμο Βόλου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “ο μπόγιας του Βόλου έχει βγει παγανιά και μαζεύει ό,τι βρει μπροστά του. Επιστρέφουμε σε εποχές του 2015 ξανά”.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Φιλοζωϊκή Ομάδα, τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκε νέο περιστατικό θανάτωσης ζώου με φόλες, στη συμβολή των οδών Παρασκευοπούλου και Βουτζά. Ήδη βρέθηκε νεκρό ένα γατάκι και αγνοούνται άλλα δυο.