Επίθεση Πλακιωτάκη σε Ανδρουλάκη: “Βρίσκεται σε πανικό, είναι μικρόψυχος και παράλογος”

“Δεν είναι στο πεδίο αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας αλλά οι μελέτες θα εξεταστούν από το Υπουργείο περιβάλλοντος”, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, σήμερα στον Βόλο, για το ζήτημα της ανάπτυξης μονάδας LNG στον Παγασητικό.

“Είναι ζήτημα που θα το βλέπουν πως θα εξελιχθεί δήλωσε, επιφυλάσσοντας για την κυβέρνηση ρόλο παρατηρητή των κινήσεων της εταιρίας που θέλει να προχωρήσει στην επένδυση.
“Είναι ζήτημα που μένει να εξελιχθεί “, είπε.
Για το ζήτημα της ακρίβειας ανέφερε πως όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει βαθιά οικονομική κρίση , αλλά η Ελλάδα έχει αναλάβει ρόλο διασφάλισης της ενεργειακής επάρκειας στην Ευρώπη… ενώ δήλωσε πως το καλάθι της νοικοκυράς μπορεί να λοιδορήθηκε αλλά οι τιμές στα βασικά είδη έμειναν σταθερές η μειώθηκαν.
Χαρακτήρισε δυσάρεστη υπόθεση το θέμα της Καϊλή λέγοντας πως πλήττει και το κύρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, αλλά είναι και άσχημη στιγμή για την χώρα. “Σε κάθε περίπτωση για τις δηλώσεις Ανδρουλάκη (Δούρειος Ίππος της ΝΔ η Καϊλή), έχω να δηλώσω πως βρίσκεται σε πανικό και δεν δικαιολογούνται οι δηλώσεις του. Το να προσπαθείς να χρεώσεις ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ, είναι παράλογο και μικρόψυχο”.
Ο κ. Πλακιωτάκης υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι τα θετικά αποτελέσματα στην οικονομία, διαχέονται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, υπογραμμίζοντας επίσης ότι τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια έγιναν σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα (ασφαλιστικό, ψηφιακή μετάβαση της χώρας). «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πολιτών. Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», υποστήριξε και έθεσε το διακύβευμα των επικείμενων εθνικών εκλογών σημειώνοντας ότι ο ελληνικός λαός καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε μια κυβέρνηση αποτελεσματική που εγγυάται τη σταθερότητα, την ενίσχυση και διάχυση της ανάπτυξης σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, απέναντι στην οπισθοδρόμηση, τον λαϊκισμό, την αναποτελεσματική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που φόρτωσε βάρη στον ελληνικό λαό. «Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα επιλέξουν ξανά τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε.
Τέλος, δήλωσε πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους…

Στον Οργανισμό Λιμένος

Στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, βρέθηκε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στον Βόλο.
Ο Υπουργός και ο Γενικός Γραμματέας, συνοδευόμενοι από τους Βουλευτές κ.κ. Χρήστο Μπουκώρο και Κωνσταντίνο Μαραβέγια, συζήτησαν με τη Διοίκηση του ΟΛΒ, για θέματα λιμενικής πολιτικής που απασχολούν τους Οργανισμούς Λιμένων, καθώς και θέματα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του λιμένος.


Η Διοίκηση του ΟΛΒ έδωσε στον Υπουργό υπόμνημα, για μια σειρά ζητημάτων, τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του και η υλοποίηση αυτών, συμβαδίζει με τον στρατηγικό σχεδιασμό και την λιμενική πολιτική την οποία προωθεί το Υπουργείο.
Στο υπόμνημα, γίνεται αναφορά στην επικαιροποίηση του Master Plan και στη σύνταξη Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, καθώς και στην ανάγκη να «τρέξουν» οι διαδικασίες για την εφαρμογή των νέων απαιτήσεων Κώδικα Συνόρων SCHENGEN, στο πλαίσιο στρατηγικής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ του Υπουργείου και του ΤΑΙΠΕΔ για τη διαχείριση των χρηματοδοτήσεων υλοποίησης υποδομών και προσαρμογής των θεσμοθετημένων θαλάσσια Συνοριακά Σημεία Διέλευσης (ΣΣΔ).
Επίσης, ζητούνται διευκρινίσεις σχετικά με το ποιο διοικητικό όργανο είναι πλέον αρμόδιο για την έγκριση των τιμολογίων των δημόσιων Οργανισμών Λιμένων.
Μάλιστα, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, υπέβαλλε πρόταση για την ένταξη έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ενεργειακή αναβάθμιση
του κτιρίου διοίκησης

Τα έργα αυτά αφορούν, στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου διοίκησης με στόχο τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου για το οποίο αναμένεται η ολοκλήρωση σύνταξης της οριστικής μελέτης, στην αντικατάσταση στέγης του κτιρίου στέγασης συνεργείου – γραφείου κίνησης, προς απομάκρυνση των φύλλων αμιάντου από τα οποία είναι κατασκευασμένη η επικάλυψη της στέγης, έργο για το οποίο υπάρχει μελέτη και στην αντικατάσταση τμήματος της στέγης του εμπορικού λιμένα για λόγους στατικής επάρκειας, έργο για το οποίο η σχετική μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους.