Πρόσωπο έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας – Η Φανή Κουντούρη “παίζει” στο ψηφοδέλτιο

Στην τελική ευθεία της κατάρτισης των ψηφοδελτίων του βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με το “εύκολο” 70% των ονομάτων να έχει ήδη κλειδώσει , ενώ αναζητούνται πρόσωπα που  θα δώσουν το νέο στίγμα του κόμματος και θα σηματοδοτήσουν τον χαρακτήρα που επιδιώκει να δώσει  εν όψει της κρίσιμης  επικείμενης κάλπης.

Η Φανή Κουντούρη, επίκουρη καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ειναι το νέο πρόσωπο που “μετράνε” στον ΣΥΡΙΖΑ για το ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις μετρήσεις για τα ποσοστά του,  σήμερα “μετράει” πρόσωπα δίνοντας έμφαση στις γυναίκες  και διερευνά τις προθέσεις της κοινής γνώμης. Ανάμεσα στα γυναίκες που διερευνά για ένταξη στο ψηφοδέλτιο,  μέσω δημοσκόπησης της MRB, είναι η νυν γραμματέας κ. Βανέσσα Κατσαρδή , η κ.Παπανάτσιου, η κ. Χρυσοβελώνη και η κόρη του τέως δημάρχου Βόλου Μιχάλη Κουντούρη,  Φανή. Πρόσωπο “αγνωστο” στην μάζα αλλά γνωστό στους ακαδημαϊκούς κύκλους και στην αριστερά. Η κ. Κουντούρη ανήκει ενεργά στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ.

Διδάσκει μαθήματα πολιτικής επιστήμης, πολιτικής επικοινωνίας, δημόσιων προβλημάτων, -δημόσιων πολιτικών και μεθοδολογίας έρευνας στην πολιτική επιστήμη και στο μεταπτυχιακό επίπεδο μαθήματα εμπειρικής πολιτικής ανάλυσης και πολιτικών ελίτ. Είναι διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Paris 1-Panthéon Sorbonne.

Μέσω του ερωτηματολογίου ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του και ζητά την κρίση των πολιτών εάν πρέπει η γυναικεία αντιπροσώπευση να είναι στο 50% . Στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για ψηφοδέλτιο που θα αποδείξει ότι στο κόμμα έχει συντελεστεί μεγάλη ανανέωση στα πρόσωπα με ευρύ αποτύπωμα στα γυναικεία πρόσωπα.  Επίσης η δημοσκόπηση ρωτά εάν πρέπει το ψηφοδέλτιο του να ανανεωθεί το ψηφοδέλτιο με “νέο αίμα”.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ