Κουτσούμπας: Λάθος που υπερψηφίσαμε τα 600 ευρώ στους ένστολους επόμενο άρθρο

Mea culpa είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε ότι αφορά την ψήφο του κόμματος για το επίδομα 600 ευρώ στους ένστολους. «Κι εμείς, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσουμε ότι η ψήφος του ΚΚΕ στο επίδομα των 600 ευρώ μόνο για το ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ήταν αναντίστοιχη -και μάλιστα τη στιγμή που έγινε- με την ξεκάθαρη θέση που έχει και κυρίως παλεύει το ΚΚΕ, την οποία ανάφερα και σήμερα και διατυπώθηκε και από το βουλευτή μας κατά τη συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμιά ανοχή στα περιστατικά αστυνομικής βίας κι αυθαιρεσίας, που πολλαπλασιάζονται στο έδαφος μιας πολιτικής που, από τη μία ενισχύει την καταστολή απέναντι στον λαό, ενώ από την άλλη επανειλημμένα συγκαλύπτει υποθέσεις κι ενόχους.

«Και όταν μιλάμε για καμιά ανοχή στην κρατική βία και καταστολή, μιλάμε και για την κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων, αλλά και των διάφορων ειδικών ομάδων καταστολής όπως ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΟΔΟΣ, Πανεπιστημιακή αστυνομία κλπ. Κι όχι κάποιον δήθεν εκδημοκρατισμό τους που λένε κάποιοι, ψευδώς και αφελώς. Όλα τους έχουν στόχο τον αγωνιζόμενο λαό και τη νεολαία», επισήμανε.