Τα Windows 11 θα αρχίσουν τις διαφημίσεις – Οδηγός για να τις απενεργοποιήσετε

Πριν μερικές ημέρες η Microsoft πειραματιζόταν με την ιδέα να βάλει διαφημίσεις στην Έναρξη των Windows 11. Τελικά, αφού δοκίμασε πρώτα τα νερά με τα μέλη του Windows Insider προγράμματος, ο αμερικανικός κολοσσός αποφάσισε τελικά να τις προσθέσει σε όλους τους χρήστες των Windows 11. Με την λήψη της ενημέρωσης KB5036980 που ξεκίνησε να γίνεται σταδιακά διαθέσιμη αυτή την εβδομάδα, το λειτουργικό σύστημα θα προβάλει πλέον διαφημίσεις για προγράμματα που δεν έχει εγκατεστημένα ο χρήστης, εντός της Έναρξης.

Η Έναρξη των Windows 11 είναι χωρισμένη σε δύο βασικές ενότητες. Η πρώτη αφορά τις καρφιτσωμένες εφαρμογές και η άλλη τις προτάσεις από το λειτουργικό σύστημα και περιλαμβάνει αρχεία που ανοίξατε πρόσφατα, προγράμματα που χρησιμοποιείτε συχνά, κοκ. Στην ενότητα των προτάσεων είναι που θα εμφανίζονται οι εν λόγω διαφημίσεις.

Όπως μπορείτε να δείτε και από την εικόνα που ακολουθεί, μια διαφήμιση μπορεί να είναι για παράδειγμα για ένα πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών που μπορείτε να κατεβάσετε από το Microsoft Store. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Microsoft oι διαφημίσεις αυτές έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους χρήστες των Windows 11 να ανακαλύψουν περισσότερες εφαρμογές. Ωστόσο, είναι και ένας τρόπος η Microsoft να δελεάσει περισσότερους προγραμματιστές να δημιουργήσουν περισσότερες εφαρμογές για το Microsoft Store των Windows.

Η επίσημη ανακοίνωση στο blog των Windows, όταν είχε πρωτοανακοινωθεί η αλλαγή, τόνιζε:

Συνεχίζοντας τις πρόσφατες βελτιώσεις, όπως  η ομαδοποίηση των πρόσφατα εγκατεστημένων εφαρμογών και η εμφάνιση των εφαρμογών που χρησιμοποιείτε συχνά, δοκιμάζουμε τώρα και την εμφάνιση συστάσεων για να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε εξαιρετικές εφαρμογές από το Microsoft Store στην ενότητα Recommended στο μενού Έναρξη.

Πως να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις στην Έναρξη των Windows 11:

Όσοι δε θέλουν να βλέπουν διαφημίσεις εντός της Έναρξης θα έχουν τη δυνατότητα να τις απενεργοποιήσουν πολύ εύκολα. Συγκεκριμένα, μέσα από τις Ρυθμίσεις θα μπορούν να βρουν μια σχετική επιλογή στην υποκατηγορία Personalization > Start.

Μέσα από αυτό το μενού θα υπάρχει ένα κουμπί για απενεργοποίηση του: “Show recommendations for tips, app promotions, and more.”