Νέα επίθεση της ΔΑΣ ΟΤΑ στο προεδρείο του Συλλόγου των Δήμων της Μαγνησίας

Μετά από πρόταση της ΔΑΣ-ΟΤΑ,  το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας  συζήτησε σήμερα το θέμα της 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στους Δήμους την Τρίτη 17/1 για τα αλλεπάλληλα εργατικά ατυχήματα  στους χώρους εργασίας των Δήμων. Το Προεδρείο του Συλλόγου, σύμφωνα με την ΔΑΣ ΟΤΑ  έσπευσε να υποβαθμίσει τη σημασία της συγκεκριμένης απεργίας, με την παράταξη της μειοψηφίας να αναφέριε πως αντέδρασε η πλειοψηφία απαξιωτικά γιατί “τους χαλάσαμε φαίνεται τη σούπα των εορταστικών γκαλά”.
“Δεν μας ξαφνιάζει η στάση τους. Αποτελεί συνέχεια όλης της προηγούμενης διαδρομής τους στις απεργιακές μάχες, της συμπόρευσης τους με απεργοσπάστες και της προκλητικής και τραμπούκικης συμπεριφοράς τους απέναντι στους εκλεγμένους της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας. Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι συγκεκριμένοι “συνδικαλιστές” σφύριζαν αδιάφορα για τη χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών στους Δήμους της Μαγνησίας, που οδήγησαν σε δεκάδες εργατικά ατυχήματα συναδέλφων και σε άγνωστο αριθμό επαγγελματικών ασθενειών.
Τρίτο θέμα της συνεδρίασης ήταν η χορήγηση οικονομικού βοηθήματος προς την οικογένεια της πρόωρα χαμένης, σε ηλικία μόλις 50 ετών δημοτικής υπαλλήλου,  Λέτας Καρατσίκου. Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας είχε ήδη καταθέσει πρόταση για βοήθημα στο ύψος των 1000 ευρώ ως ελάχιστη συνεισφορά που θα έπρεπε να δώσει ο Σύλλογος από το ταμείο του.

Η απόφαση του Προεδρείου αφορά ποσό 300 ευρώ ως βοήθημα.

“Η μπακαλίστικη πρόφαση που χρησιμοποιηθηκε ότι τα παιδιά της συναδέλφου είναι ενήλικα συνιστά μια πραγματική αθλιότητα, μια που τα παιδιά αυτά βρίσκονται στα πρώτα μόνο βήματα της ενήλικης ζωής τους, ενώ η μάνα της συναδέλφου μας, που μέσα σε 2 χρόνια χάνει το δεύτερο παιδί της, αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα” τονίζει η ΔΑΣ.