Τα γκολ ήταν οφ σάιτ και ο διαιτητής μιλημένος

Η επιλογή Μητσοτάκη να πει πότε θα γίνουν εκλογές στο Θεοδωράκη δεν ήταν καθόλου μα καθόλου τυχαία. Ήταν κραυγαλέα κίνηση προσεταιρισμού ενός κόσμου το κεντρώου και κεντροαριστερού χώρου, ο οποίος διστάζει να πάει στο άνευρο, μέχρι στιγμής, ΠΑΣΟΚ και αποστρέφεται τον ΣΥΡΙΖΑ όσο αυτός συνεχίζει να κινείται, σε πολλά θέματα, με λογική γκρουπούσκουλου και όχι με το κύρος και το αυτοκριτικό σθένος ενός κόμματος που μπορεί εναλλακτικά να ασκήσει εξουσία. Παράδειγμα η ολική έκλειψή του από το κάδρο των ευθυνών για τις εγκληματικές ολιγωρίες στο θέμα του εκσυγχρονισμού των σιδηροδρόμων που οι ίδιοι πούλησαν την εκμετάλλευσή τους μπιρ παρά (τζάμπα δηλαδή) στους Ιταλούς. Λες και είμαστε όλοι Λωτοφάγοι!
Η συνέντευξη ήταν προφανώς στημένη. Δεν χρειαζόταν πολύ μυαλό για να καταλάβεις ότι ο Μητσοτάκης είχε «σκονάκι» , ότι ήξερε τις ερωτήσεις και είχε ετοιμάσει τις απαντήσεις! Ήξερε τις ερωτήσεις τόσο καλά που με άνεση τις «εμπλούτιζε», τις πήγαινε παραπέρα προλαβαίνοντας τον Θεοδωράκη που δεν τις ολοκλήρωνε καν! Στη στημένη αυτή συνέντευξη δεν ακούσαμε τίποτα καινούργιο. Ήταν ένα αναμάσημα ευχών, συμβουλών, παραινέσεων. Μια «αφ’ υψηλού» κριτική αστική ευγένεια περισσότερο θα έλεγα, παρά πολιτική αυτοκριτική. Κάτι σαν «ε αυτά συμβαίνουν»!
Ο Θεοδωράκης πάλι έθετε τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς, άνευρα, εξαιρετικά νερόβραστα στο γνωστό του στυλ, σαν να κουβέντιαζε στην μπάρα για το αν το γκολ ήταν από θέση οφ σάιτ ή όχι.

Και βεβαίως τα γκολ ήταν από θέση οφ σάιτ και ο διαιτητής μιλημένος στη χτεσινή συνέντευξη αναγγελίας των εκλογών.

Τάκιτος