Εξώδικο Μπέου σε Μέσα Ενημέρωσης – Ζητεί να μη δημοσιεύουν ανακοινώσεις Κινήσεων Πολιτών 

Σε συνέχεια της χθεσινής του προειδοποίησης, ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος έστειλε σήμερα εξώδικο σε 13 Μέσα Ενημέρωσης του Βόλου, μεταξύ των οποίων και τα gegonota.news, ζητώντας στο εξής να μη φιλοξενούν άρθρα, συνεντεύξεις ή αναρτήσεις κινήσεων πολιτών, όπως η «Πρωτοβουλία Πολιτών», οι “Ενεργοί Πολίτες” και η “Κίνηση Πολιτών για το νερό”, εάν δεν φέρουν συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο ώστε να είναι δυνατή και η απονομή ευθυνών.

Δείτε τι γράφει η εξώδικη πρόσκληση:
Κατά το πρόσφατο αλλά και το απώτερο παρελθόν παρουσιάζονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλεως του Βόλου διάφορες δράσεις μιας συγκεκριμένης πλην άτυπης ομάδος ανθρώπων που καλύπτονται από τίτλους όπως «Πρωτοβουλία Πολιτών», “Ενεργοί Πολίτες”, Κίνηση Πολιτών’ και άλλες τέτοιες επωνυμίες. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι σε μία ελεύθερη δημοκρατική κοινωνία καλώς δίδεται βήμα σε οποιονδήποτε ενεργό πολίτη, ώστε να παρουσιάσει τις θέσεις του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Είναι επίσης αδιαμφισβήτητο ότι ο καθένας που προβάλει δημόσιο λόγο και τοποθετείται σε ζητήματα επικαιρότητας που ενδεχομένως αφορούν όλους τους πολίτες, θα πρέπει να το πράττει επώνυμα και δηλώνοντας την ακριβή του ιδιότητα εάν τυχόν εκπροσωπεί κάποιο σωματείο, αστική εταιρία ή άλλο νομικό πρόσωπο.
Συνεπώς, από τη θέση αυτή σας καλούμε στο εξής στην περίπτωση κατά την οποία φιλοξενείτε άρθρα, συνεντεύξεις ή αναρτήσεις προσώπων που δηλώνουν ότι συμμετέχουν στις εν λόγω ομάδα πολιτών, να γίνεται αυτό επωνύμως ώστε να καθίσταται δυνατή η πιστοποίηση της πατρότητας του άρθρου και η τυχόν ιδιότητα του αρθρογράφου ή του προσώπου που δίνει συνέντευξη (εάν ενδεχομένως αυτός μετέχει στη διοίκηση οποιουδήποτε νομικού προσώπου και ενεργεί υπ’ αυτή την ιδιότητα), ώστε να είναι δυνατή και η απονομή ευθυνών, εάν αυτό είναι νόμιμο και βάσιμο, ιδίως εάν διαπραχθούν ποινικά αδικήματα όπως εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση, διά του τύπου. Είναι προφανές και κατάδηλο ότι πρόσωπα, νομικά ή φυσικά, που ενεργούν εντός ενός πέπλου ανωνυμίας, αποσκοπούν στη διασπορά ψευδών ειδήσεων και στη παραπληροφόρηση και όχι στην ενημέρωση του κοινού, για την οποία δήθεν ενδιαφέρονται.