“Οδεύοντας στο Θείο Δράμα”: Συναυλία θρησκευτικής μουσικής στην Παλαιά Ηλεκτρική

Βαθιά κατανυκτική, γεμάτη ανυπέρβλητη δραματικότητα αλλά και έντονο λυρισμό, αυτή η κορυφαία συναυλία θρησκευτικής μουσικής που πρόκειται να παρουσιαστεί το Σάββατο του Λαζάρου 8 Απριλίου και ώρα 19.30 στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, όπου η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου και η Κοινοτική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου θα συμπράξει με τον καταξιωμένο ερμηνευτή Βασίλη Αγροκώστα υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Τασούδη (Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου) και της Βάγιας Παπαγιαννοπούλου (Κοινοτική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Βόλου).

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα στο οποίο η Βυζαντινή και Λαϊκή μας μουσική Παράδοση υμνεί το Θείο Δράμα, με ορισμένους από τους ωραιότερους και πιο κατανυκτικούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, με τραγούδια και λαϊκούς θρήνους από την Ελληνική αλλά και από την Αραβική και Εβραϊκή μουσική Παράδοση. Επίσης θα αποδοθούν πολλά χορωδιακά έργα τόσο από την Αναγέννηση όσο και από την σύγχρονη εποχή, καθώς και πολλά σύγχρονα τραγούδια σχετικά με την Μεγάλη Εβδομάδα σε μουσική των Σπανουδάκη, Ξαρχάκου, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Κουγιουμτζή, Λιβανελί και σε στίχους των Ελευθερίου, Γκάτσου, Παπαδόπουλου κ.α.

Το πρόγραμμα έχουν επιλέξει οι δύο μαέστροι των μουσικών σχημάτων Βάγια Παπαγιαννοπούλου και Βασίλης Τασούδης. Την επιμέλεια για τη χορωδιακή επεξεργασία σε ορισμένους από τους ύμνους και τα τραγούδια του προγράμματος έκανε ο Βασίλης Αγροκώστας. Στη συναυλία, επίσης, συμμετέχουν η Νεκταρία Παπαδημητρίου στο πιάνο, ο Γιώργος Φουτζόπουλος στο κανονάκι και η Έλλη Χατζηδημητρίου ως σολίστ στο έργο «Κραταιά ως θάνατος αγάπη» σε ποίηση από το Άσμα Ασμάτων και μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Ανδρέας Μιμαίος. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.