Με σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα εξοπλίζει την Αστυνομία η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, σε εκδήλωση σήμερα στο Ξενία παρουσίασε τα μέτρα  οδικής ασφάλειας για την Μαγνησία. Η  Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου όπως ανακοινώθηκε, έχει εξοπλίσει και αναλάβει την ενίσχυση της εκπαίδευσης των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας με το σύστημα TraffiStar S290M . Πρόκειται για σύστημα καταγραφής και φωτογράφισης οχημάτων που παραβιάζουν το όριο ταχύτητας με τεχνολογία ραντάρ για την ενίσχυση της Αστυνόμευσης στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Μαγνησίας και εκπαίδευση του προσωπικού του. Το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ 3D τελευταίας τεχνολογίας και κάμερα υψηλής ανάλυσης σε ένα μόνο περίβλημα.

Το TraffiStar S290M είναι εξοπλισμένο με κάμερα υψηλής ανάλυσης, έγχρωμη οθόνη TFT 6,5 ιντσών και αισθητήρα ραντάρ για τη μέτρηση ταχύτητας υψηλής ακρίβειας.

Επίσης προχωρά η δημιουργία χώρου  ασφαλούς στάθμευσης βαρέων οχημάτων στο Αερινό προκειμένου να αντιμετωπίσει το ζήτημα της κόπωσης οδηγών βαρέων οχημάτων στις οδικές μεταφορές επιβατών και εμπορευμάτων. Ο χώρος βρίσκεται στην τελική φάση κατασκευής . Επίσης η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου χορηγεί στους Δήμους Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου από ένα όχημα VAN Sprinter (MERCEDES) προκειμένου να ενισχύει την  προσπάθεια για την περισυλλογή αδέσποτων σκύλων στην περιοχή ευθύνης τους,.

«Από το 2015 η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στοχεύει στη δημιουργία μιας κουλτούρας οδικής ασφάλειας στους μελλοντικούς οδηγούς υλοποιώντας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» εκπαιδεύσεις σε μαθητές σχολείων. Έως σήμερα, έχουν εκπαιδευτεί μέσω των δράσεων αυτών περισσότερα από 11.500 άτομα», είπε ο κ. Γκατσώνης, Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής .
Στην εκδήλωση παρουσίασης μίλησαν επίσης η Βάσω Διανέλλη- Μυλωνά, πρόεδρος του Ινστιτούτου «Πάνος Μυλωνάς», καθώς επίσης και ο διευθυντής λειτουργίας της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» Δημήτρης Μανδαλώζης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Γρηγόρης Λιογγαρίδης, Υπεύθυνος Εταιρικής Επικοινωνίας και ΕΚΕ.

Τα τροχαία στα διοικητικά ορια της Μαγνησίας 

Στην ημερίδα ο αστυνομικός υποδιευθυντής, MSc Μαγνησίας Ελευθέριος Αναδιώτης, διοικητής του τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Μαγνησίας, παρουσίασε στοιχεία για τα τροχαία που καταγράφονται.
Πιο συγκεκριμένα, από το 2016-2020 στην ΠΑΘΕ στα όρια της Μαγνησίας καταγράφηκαν 487 τροχαία, εκ των οποίων το 2016 78 ατυχήματα υλικών ζημιών, με έναν τραυματισμό και έναν θάνατο, το 2017 103 ατυχήματα υλικών ζημιών, ενώ καταγράφηκε και ένας θάνατος, το 2018 113 τροχαία ατυχήματα και τέσσερις τραυματισμοί, το 2019 101 ατυχήματα και έξι τραυματισμοί, το 2020 75 ατυχήματα και τέσσερις τραυματισμοί.
Τέλος, το 2021 σημειώθηκαν 132 τροχαία ατυχήματα, επτά τραυματισμοί και τέσσερις θάνατοι.
Ειδικότερα από την ανάλυση των τροχαίων ατυχημάτων για το 2020 προέκυψε ότι τα 33 από τα 79 συνολικά τροχαία ατυχήματα προκλήθηκαν από τη μία τήρηση της δέουσας προσοχής από μέρους του οδηγού, εξαιτίας κόπωσης και υπνηλίας, όπως είπε ο κ. Αναδιώτης.