Μεγάλη μάχη για τη θέση του πρύτανη στο ΕΜΠ

Μεγάλη μάχη αναμένεται για τον πρυτανικό θώκο του ΕΜΠ, μετά τα αποτελέσματα για την εκλογή των έξι πανεπιστημιακών του Συμβουλίου του ιδρύματος.

Συγκεκριμένα εξελέγησαν αλφαβητικά οι Αριάδνη Βοζάνη (Αρχιτεκτονική Σχολή), Δημήτρης Καλιαμπάκος (Μεταλλειολόγων Μηχανικών), Νεκτάριος Κοζύρης (Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Μηχανικών Υπολογιστών), Σταύρος Κουρκουλής (Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών), Ευάγγελος Σαπουντζάκης (Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ψ) και Ιωάννης Χατζηγεωργίου (Ναυπηγών Μηχανικών).

Η μάχη για τον πρυτανικό θώκο αναμένεται έντονη όχι επειδή έχουν δημιουργηθεί δύο στρατόπεδα από τρεις το καθένα Συμβούλους (όπως συμβαίνει σε κάποια ΑΕΙ, μεταξύ των οποίων και το ΕΚΠΑ), αλλά διότι οι τέσσερις από τους έξι (Δημήτρης Καλιαμπάκος, Ευάγγελος Σαπουντζάκης, Ιωάννης Χατζηγεωργίου, και Νεκτάριος Κοζύρης) έχουν ήδη δηλώσει ότι θα διεκδικήσουν τη θέση του πρύτανη.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», έχει ήδη διαμορφωθεί μια άτυπη ομάδα τριών συμβούλων, οι οποίοι αναμένεται να επιχειρήσουν να πείσουν έναν εκ των υπολοίπων τριών μελών να συμπλεύσει μαζί τους.

Να σημειωθεί ότι οι έξι θα εκλέγουν τα εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου – θα είναι προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης, των τεχνών και του επιχειρηματικού κόσμου. και όταν το Συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε Σώμα οι 11 θα επιλέξουν τον πρύτανη από έναν από τους έξι.

Ο νυν Πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής, δεν έθεσε υποψηφιότητα λόγω ορίου ηλικίας.

Μεγάλη μάχη για τη θέση του πρύτανη στο ΕΜΠ-1

Διαβάστε αναλυτικά το Πρακτικό Εκλογής Εσωτερικών Μελών Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΜΠ

Πηγή: kathimerini.gr