Στο ΤΕΕ Μαγνησίας και το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων ο Αθ. Λιούπης

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας επισκέφθηκε προ ημερών ο υποψήφιος Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης, όπου συναντήθηκε με την πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής κ. Νάνσυ Καπούλα, μηχανικούς και εργαζομένους.
Ο κ. Λιούπης επιβεβαίωσε την άριστη συνεργασία που είχε με την πρόεδρο του ΤΕΕ κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας για την ανάδειξη και την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στον τόσο κλάδο των μηχανικών, όσο και στη Μαγνησία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζητήθηκε η εξέλιξη του προγράμματος για τον προσεισμικό έλεγχο δημοσίων κτηρίων, που θεσπίστηκε από την Κυβέρνηση, με προτεραιότητα 20.000 περίπου σχολεία και Νοσοκομεία.
Ακόμη, η διαγωνιστική διαδικασία για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια μέσω των οποίων θα επιλυθεί το μείζον θέμα της οριοθέτησης των οικισμών του Πηλίου, αλλά και η σημαντική συμβολή του ΤΕΕ στο ζήτημα των Δασικών Χαρτών, καθώς το ΤΕΕ παραχώρησε χώρο και φιλοξενεί τις συνεδριάσεις των Δασικών Επιτροπών με αποτέλεσμα η Μαγνησία να καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό σε αποφάσεις για την επίλυση των δασικών αντιρρήσεων των ιδιοκτητών.
Επιπλέον επισημάνθηκε η οικοδομική άνοδος στην Μαγνησίας, δίνοντας μετά από πολλά χρόνια “ανάσα” στους μηχανικούς αλλά και σε όλους τους επαγγελματίες που σχετίζονται με την οικοδομή.

Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε την κ. Καπούλα για την στενή συνεργασία που είχαν και δεσμεύτηκε αυτή να συνεχιστεί για την επίλυση ζητημάτων που απασχολούν τους μηχανικούς και τον τόπο.

Στο μεταξύ, συνεχίζοντας τις επαφές με φορείς ο κ. Λιούπης επισκέφτηκε το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, όπου ενημερώθηκε από τη διευθύντρια κ. Δήμητρα Φάσσα και τα στελέχη του Ιδρύματος για τη λειτουργία και τα ζητήματα που απασχολούν τους τρόφιμους και το προσωπικό.
Σημειώνεται πως το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου είναι η μοναδική δομή αναμορφωτικής αγωγής στην Ελλάδα, στην οποία για περισσότερα από 50 χρόνια τα στελέχη της διαχρονικά προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες, διαπαιδαγωγώντας κατά κύριο λόγο ανήλικους τρόφιμους, στοχεύοντας στην κοινωνική τους επανένταξη.
Η Διευθύντρια και οι εργαζόμενοι μετέφεραν στον κ. Λιούπη προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα με βασικό το κτηριακό, με τον υποψήφιο Βουλευτή να σημειώνει πως η αναβάθμιση του κτηρίου μπορεί να ενταχθεί σε σχετικό πρόγραμμα που αφορά δημόσια κτήρια. Ο κ. Λιούπης ξεναγήθηκε στους χώρους του ΙΑΑΑΒ, ενημερώθηκε για τις πολλές εκπαιδευτικές δράσεις προς όφελος των ανηλίκων και επεσήμανε ότι πάντα θα στέκεται αρωγός για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν με στόχο την κοινωνική επανένταξη των παιδιών.