ΚΚΕ: Οι επισκέψεις Τσίπρα-Ανδρουλάκη στον Βόλο επιβεβαίωσαν τη σύμπλευσή τους με τη ΝΔ

Οι επισκέψεις Τσίπρα και Ανδρουλάκη στον Βόλο, επιβεβαίωσαν – σύμφωνα με το ΚΚΕ – την κοινή στρατηγική σύμπλευσή τους με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία εάν εκλεγεί κυβέρνηση θα κλιμακώσει την αντιλαϊκή πολιτική της με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κάνει λόγο για “υπουργείο αντιπολίτευσης που έχει ήδη δοθεί σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Τις δύο προηγούμενες μέρες, ο λαός της Μαγνησίας, είχε την «ευκαιρία» να ακούσει δια στόματος των επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, τη «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση» που θα κάνουν τα κόμματα αυτά, για άλλη μια τετραετία, στην κυβέρνηση της ΝΔ.
Τόσο η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, όσο και η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαίωσαν την κοινή στρατηγική σύμπλευσή τους με το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη. Οι φραστικές κορώνες δεν μπορούν να κρύψουν τη συμφωνία τους στα βασικά.

Πώς μπορεί να είναι αλήθεια η αναφορά του Ν. Ανδρουλάκη για το ότι το κόμμα του είναι η «δύναμη που μπορεί να μπει ανάχωμα στην παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας» όταν το ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη τετραετία είχε ψηφίσει πάνω από το 70% των νομοσχεδίων που έφερε η κυβέρνηση. Όπως και οι αναφορές του στα Τέμπη, όταν το ΠΑΣΟΚ έχει βαριές ευθύνες, μαζί με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση και αντιπολίτευση στο έγκλημα που συντελέστηκε.

Ο λαός μας δεν ξεχνά ότι είναι το ΠΑΣΟΚ των αντιλαϊκών νόμων του «εκσυγχρονισμού», των ματωμένων στόχων ανάπτυξης, του ευρώ και της Ολυμπιάδας που χρυσοπλήρωσε ο λαός. Το ΠΑΣΟΚ των μνημονίων, των κομμένων μισθών και συντάξεων, των ΜΑΤ, της πολεμικής εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ και τόσους άλλους που πέραν όλων των άλλων οδήγησε σε ξεριζωμούς χιλιάδων και χιλιάδων;
Τι θα μπορούσε να πει για το αποτύπωμα όλων αυτών και στη Μαγνησία, που κουβέντα δεν ψέλλισε για τα προβλήματα της περιοχής. Για τις εργασιακές συνθήκες στα εργοστάσια, τα πολυκαταστήματα, στον τουρισμό. Για την ερήμωση της υπαίθρου. Για τη διάλυση του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας. Για την αγροτιά, την ΚΑΠ, τη μετατροπή του ΕΛΓΑ σε βραχνά για την κάλυψη των ζημιών στην αγροτική παραγωγή. Για την κατάσταση της παιδείας, για τους συνταξιούχους, την ανεργία. Για τους πρόσφυγες που ακόμα βρίσκονται εγκλωβισμένοι και στη Μαγνησία. Για την καύση σκουπιδιών που προλείανε το έδαφος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και σε πολλά άλλα.

«Στρίβειν δια του αρραβώνος», είναι η καλύτερη τακτική, λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Ώστε πέρα από την αμαρτωλή πορεία του χτες να μη φανεί και η τωρινή συμφωνία του ΠΑΣΟΚ στα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, στο κυνήγι της επενδυτικής βαθμίδας, στην καταστροφική στρατηγική της πράσινης ανάπτυξης, στις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της Ε.Ε., στη στήριξη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.
Αυτά που ως «σοβαρή αντιπολίτευση» θα στηρίξει και το επόμενο διάστημα, μαζί με τη ΝΔ.
Μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζεται να μοιραστεί το «υπουργείο αντιπολίτευσης» της ΝΔ, όπως αποδεικνύεται από τις τοποθετήσεις κατά την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο Βόλο.
Γιατί η κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ στους δρόμους της πόλης, αποκάλυψε και ποιο ρόλο έχει να παίξει ως αντιπολίτευση το επόμενο διάστημα. Να είναι ένας ακόμα τοποτηρητής του στρατηγικού σχεδίου στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, κοροϊδεύοντας με «μπόλικη σάλτσα» ότι αυτό θα λειτουργήσει κάπως και κάποτε, δηλαδή ούτε στη Δευτέρα Παρουσία, υπέρ του λαού.

Για παράδειγμα «πρόγραμμα απάτη» χαρακτήρισε ο Αλ. Τσίπρας, τις εξαγγελίες Μητσοτάκη, γιατί οι εξαγγελίες του «δεν έχουν ενταχθεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», επιβεβαιώνοντας την δική του πλήρη συμμόρφωση στα όσα αναγράφονται σε αυτό. Μια χαρά έκλεισε το μάτι στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την πιο αποτελεσματική εισβολή των εταιριών, ως απόηχο και προηγούμενων δηλώσεών του για κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. «Ανάγκη» ονόμασε την επένδυση LNG, αλλά σε διαφορετικό σημείο, χωρίς να αναφέρει για ποιον είναι άραγε ανάγκη πέρα από τους εφοπλιστές, τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια, τις αμερικάνικες κυρίως πολυεθνικές. Και φυσικά, κατά τη συνάντησή του με περιβαλλοντικούς φορείς, λέξη δεν είπε για την καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ, καθώς και εδώ έχει πολύ λερωμένη τη φωλιά του.

Μόνο, θυμηδία, λοιπόν, μπορούν να προκαλέσουν οι αναφορές του ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και δεν θα γίνει κόμμα – συμπλήρωμα της Δεξιάς».
Όπως προκλητική ήταν και η κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο της ΕΠΟΝ από τον Αλ. Τσίπρα, λίγα μόνο μέτρα πιο κάτω από το στρατόπεδο Γεωργούλα που με απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια της Ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις, έχει μετατραπεί σε επικίνδυνο για όλη την περιοχή ΝΑΤΟϊκό επιθετικό ορμητήριο. Δικαιολογημένα, λοιπόν, ξεσηκώθηκαν οι εναπομείναντες αγωνιστές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ, οι απόγονοι των μαχητών και μαχητριών της περιοχής μας. Ο λαός της Μαγνησίας έχει μνήμη και πείρα.
Επιπλέον, την προηγούμενη τετραετία ψήφισε το 50% των νόμων της κυβέρνησης της ΝΔ και μάλιστα τους πιο εμβληματικούς όπως το νόμο Χατζηδάκη του σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα.

Χαρακτήριζε λογικό να γίνονται πλειστηριασμοί σε μια «ευνομούμενη κοινωνία», δίνοντας άλλοθι στα κοράκια και τα αρπακτικά και επί διακυβέρνησης ΝΔ. Στην πανδημία έλεγε «θα λογαριαστούμε μετά», έδινε «φιλί της ζωής» στην κυβέρνηση, όταν το ΚΚΕ έμπαινε μπροστά στους αγώνες έξω από τα Νοσοκομεία, σπάζοντας τις απαγορεύσεις και την τρομοκρατία,.
Μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ψηφίσει το 80% των κατευθύνσεων στην Ευρωβουλή, όπου χαράσσονται οι βασικές πολιτικές και οι νόμοι των κρατών – μελών στην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική, στα Εργασιακά, στην Υγεία κ.λπ., ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, αποκαλύπτοντας και εκεί τη βάση του κοινού αντιλαϊκού προγράμματός τους.

Τα όσα, λοιπόν, είχαν στις αποσκευές τους ερχόμενοι στο Βόλο, τόσο ο Ν. Ανδρουλάκης, όσο και ο Αλ. Τσίπρας, απευθύνονταν πρώτα και κύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα κλιμακώσει την πολιτική ενάντια στον λαό για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.
Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και στην αντιλαϊκή της πολιτική, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα. Γιατί μόνο το ΚΚΕ άσκησε τέτοια αντιπολίτευση, μέσα κι έξω από τη Βουλή, στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία της ΝΔ.
Απέναντι, λοιπόν, στην κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο αντιπολίτευσής της που έχει ήδη δοθεί σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, απαιτείται 100% λαϊκή μαχητική αντιπολίτευση με πιο δυνατό το ΚΚΕ!