Εκπαίδευση Εκπαιδευτών του Ινστιτούτου Μοτοθέσις στον Βόλο

Από την Τέταρτη, 21 έως Κυριακή 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στον Βόλο η εκπαίδευση των εκπαιδευτών  του Ινστιτούτου. Αυτή η εκπαίδευση καλύπτει την αυξημένη ανάγκη  του Ινστιτούτου για στελέχη υψηλής εκπαίδευσης μετά την  απονομή του Ευρωπαϊκού Σήματος Ποιότητας Εκπαίδευσης Μοτοσυκλέτας στο πρόγραμμα του Ινστιτούτου με τον τίτλο «Εκπαίδευση Προηγμένης Οδήγησης – E.Q.L.» (“Advice on Advanced Riding – E.Q.L.”)  Με την  πιστοποίηση αυτή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου χαρακτηρίζεται από το Γερμανικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας ως υψηλής ποιότητας και ένα από τα  καλύτερα προγράμματα στην Ευρώπη.  Η πιστοποίηση αυτή είναι μια πρωτοβουλία, που την διαχειρίζονται από κοινού η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Μοτοσυκλετών (ACEM), η Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσυκλετών (FIM) και το Γερμανικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας (DVR). 

Επιπλέον, το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας συνεργάζεται με την Λέσχη Δικαιωμάτων Μοτοσικλετιστών Κύπρου (CMRC). Από  το 2019 τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ινστιτούτου είναι διαθέσιμα και στην Κύπρο. Το Ινστιτούτο  σε συνεργασία με την ΜΟΤΟΛΕΒ φιλοξενεί τα μέλη της ΛΔΜΚ, του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Μοτοσυκλέτας και της Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Παργας που συμμετέχουν στην εκπαίδευση ως εκπαιδευτές του Ινστιτούτου.
Η συμμετοχή των εκπαιδευομένων  χαρακτηρίζεται από την υψηλή απόδοση και την αφοσίωση στο έργο τους. Κοντά στους εκπαιδευτές του Ινστιτούτου και ο κος Simon Gough, που συντονίζει για μια ακόμη φορά την ειδική αυτή εκπαίδευση, προσφέροντας τις πολύτιμες γνώσεις του. Ο κος Gough είναι για περισσότερες από τρεις δεκαετίες ο εκπαιδευτής της βρετανικής RoSPA που παρακολουθεί και υποστηρίζει την μοναδική αυτή εκπαίδευση στη χώρα μας. Η εκπαίδευση ολοκληρώνεται την Κυριακή, 25/6/23 με τις εξετάσεις των εκπαιδευομένων.
Η γραμματεία του Ινστιτούτου Μοτοθέσις