Αφιέρωμα στα 200 χρόνια από τη σφαγή του Προμυρίου

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου συνδιοργανώνουν το 1st European Tour, αγώνα με αυτοκίνητα Porsche, από 13 έως και 16 Ιουλίου 2023. Ο αγώνας έχει ως βάση την Αγριά με αφετηρία το Βόλο και τερματισμό στο ξενοδοχείο Valis Αγριάς. Πεδίο δράσης του αγώνα είναι το βουνό του Πηλίου, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι ειδικές διαδρομές, με τη συμμετοχή αυτοκινήτων από την Ελλάδα, τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η διοργάνωση της εκδήλωσης που εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, συμβάλλει στην διάδοση του μηχανοκίνητου αθλητισμού που προσφέρει έντονες συγκινήσεις, δημιουργεί ρεύμα αθλητικού τουρισμού και προβάλλει τις ομορφιές του βουνού των Κενταύρων και της ευρύτερης περιοχής.
Ακόμη:
-Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σηπιάδος συνδιοργανώνουν εκδήλωση – αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από τη σφαγή του Προμυρίου (1823-2023). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουλίου 2023 στον Πλατανιά Ν. Πηλίου και περιλαμβάνει ομιλίες για τη σφαγή του Προμυρίου από τους Τούρκους, παρουσίαση ιστορικών γεγονότων και λαογραφική έκθεση με παραδοσιακά αντικείμενα και πίνακες.
-Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την προμήθεια αντιτύπων του βιβλίου «Μελέτες για τον Ρήγα Βελεστινλή. 30 χρόνια (1990-2020)», έκδοσης της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα, με σκοπό τη δωρεάν παραχώρηση τους σε σχολεία του νομού Μαγνησίας μέσω της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Μαγνησίας. Το βιβλίο του ιστορικού ερευνητή Δημητρίου Καραμπερόπουλου, Δρ. Ιστορίας της Ιατρικής του ΕΚΠΑ, συγκεντρώνει κατά θεματική ενότητα και με χρονολογική σειρά, 125 κείμενα πρωτότυπων ερευνών, κατανέμοντάς τα στα εξής 15 κεφάλαια: «Α΄. ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ», «Β΄. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ», «Γ΄. ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΟΥΡΙΟ», «Δ΄. ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΘΙΚΟ ΤΡΙΠΟΔΑ», «Ε΄. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ», «ΣΤ΄. ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «Ζ΄. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ», «Η΄. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», «Θ΄. ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ», «Ι΄. ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΡΗΓΑ», «ΙΑ΄. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ “ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΥ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΗΓΑ», «ΙΒ΄. Ο ΡΗΓΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ», «ΙΓ΄. ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙ ΡΗΓΑ», «ΙΔ΄. ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΕΣ», «ΙΕ΄. ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΗΓΑ».