Αντάμωμα Πολιτισμών στον Λαύκο Πηλίου με περισσότερους από 250 χορευτές

Στις 7 και 8 Ιουλίου, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαυκιωτών «Η Δράση», πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον Λαύκο, το 5ο Αντάμωμα Πολιτισμών. Πρόκειται για διήμερο παραδοσιακών χορών και μουσικής από κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ιδιαίτερα στους νέους και η ανταλλαγή στοιχείων πολιτισμού. Η εκδήλωση θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Για δύο ημέρες, χορευτικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι από τον Βόλο, το Πήλιο και τη Λάρισα με περισσότερους από 250 χορευτές θα δώσουν το παρών σε μία ξεχωριστή εκδήλωση που συνδυάζει παράδοση, χορό και διασκέδαση.

Μετά το τέλος των χορευτικών συνόλων θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με την Σ. Ζαχαρή στο τραγούδι, τον Στ. Γεωργίου και τον Γ. Σιάρρα στο βιολί, την Α. Λύτρα στα κρουστά, τον Ν. Μούτσελο στην γκάιντα, τον Ν. Κερασιώτη στο κλαρίνο και τον Κ. Μούτο στο λαούτο.

Συνδιοργανωτές είναι: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαυκιωτών «Η Δράση».