Ο Δήμος Βόλου και η Παιδεία για τους εκπαιδευτικούς, για τα παιδιά μας και τους δημότες

*Του Απόστολου -Γεώργιου Φούρναρη 

Η λέξη και η έννοια “παιδεία” με έχει απασχολήσει πάρα πολύ τις τελευταίες μέρες στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου. Οι επιθέσεις, δε, τις απερχόμενης Δημοτικής αρχής, είναι κάτι που δεν περίμενα ποτέ πως θα βιώσω εν έτει 2023, στην Ελλάδα, σε μία χώρα, υποτίθεται, Ευρωπαϊκή.
Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει περισσότερο είναι η ανοχή και ουσιαστικά η συνενοχή δια της αποχής οποιασδήποτε θεσμικής παρέμβασης σε αυτό που ζούμε. Ίσως να είμαι ρομαντικός και σε άρνηση της πραγματικότητας, αλλά εξακολουθώ να μην πιστεύω πως αυτός ο λόγος, αυτή η αντιπαράθεση και αυτή η παιδεία είναι αντιπροσωπευτικά της κοινωνίας μας και του παραδείγματος που θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας, όχι τόσο του πώς συνδιαλεγόμαστε, αλλά του τι ανεχόμαστε και κυρίως του πως απαντάμε.
️Επιλέγω λοιπόν, ως πολίτης, να απαντήσω με την ψήφο μου για το ποιος θέλω να με αντιπροσωπεύει και άρα για το ποιος πιστεύω πως είμαι εγώ ο ίδιος.
️Και ως πολίτης, γι’ αυτό επιλέγω να ψηφίσω Νίκος Παπαπέτρος – Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου και “Συμμαχία για τον Βόλο”.
Επιλέγω να ψηφίσω κάποιον που θα εμπιστευτώ, που θα σεβαστεί όποιον και έχει απέναντι του, ανεξάρτητα από το φύλο, την σωματική διάπλαση, την σεξουαλικότητα, την μόρφωση, την κοινωνική τάξη.
️Επιλέγω να ψηφίσω έναν συνδυασμό που θα παλέψει για την ενίσχυση της παιδείας, όχι μόνο με το πρόγραμμα και τις καινοτόμες ιδέες και προτάσεις του, αλλά κυρίως με το να είναι ζωντανό παράδειγμα για τον γιο μου και όλα τα παιδιά μας, του τι σημαίνει να έχεις παιδεία.
Κάποια από τα σημεία του προγράμματος μας που αφορούν τον τομέα της παιδείας στον Δήμο μας είναι αναμενόμενα, κάποια αποτελούν πανελλήνια πρωτοτυπία, όλα τους όμως είναι αναγκαία σε μια κοινωνία που σέβεται τα μέλη της, που δρα με βάση το μέλλον των παιδιών της και που θέλει να διευκολύνει το έργο των εκπαιδευτικών.
Με τιμά δε ιδιαίτερα το ότι μου δόθηκε η δυνατότητα να συνεισφέρω στον σχεδιασμό του προγράμματος του συνδυασμού μας, και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας και Πρόνοιας, στο πλαίσιο του γνωσιακού, εμπειρικού, κλινικού και επαγγελματικού μου πεδίου. Μερικά από σημεία του προγράμματός μας για τη Παιδεία είναι:
1. Αναζήτηση στέγης όπου υπάρχουν σοβαρές ανάγκες μεταστέγασης, από ακατάλληλα κτίρια. Καμία σχολική αίθουσα σε container ή λυόμενη κατασκευή.
2. H ενεργειακή αναβάθμιση και άρα εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, αλλά και προστασία του περιβάλλοντος.
3. H δημιουργία πιλοτικού προγράμματος κλινικής εποπτείας και υποστήριξης εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέματα χαρακτήρα ψυχολογικής φύσης στο πλαίσιο της εργασίας τους και κατά τα πρότυπα των ευρωπαϊκών κρατών.
4. Η οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων υποστήριξης των εκπαιδευτικών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση περιστατικών βίας (οποιουδήποτε είδους) στο πλαίσιο των σχολείων.
5. Η στενότερη συνεργασία Δημοτικής αρχής και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Γι΄αυτά και για πολλά άλλα που θα μάθετε σύντομα ζητώ την υποστήριξη και την ψήφο σας, σε εμένα προσωπικά, αλλά κυρίως στον επικεφαλής μας Νικόλαος Παπαπέτρος, στον συνδυασμό μας “Συμμαχία για τον Βόλο”, και σε όλες τις πολύ αξιόλογες συμμετέχουσες καθώς και σε όλους τους πολύ αξιόλογους συμμετέχοντες σε αυτόν.
Ήρθε η ώρα ο Βόλος να αλλάξει σελίδα.

*Επίκουρος Καθηγητής Ψυχολογίας
Ψυχοδυναμικός Ψυχοθεραπευτής
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου