Γιατί η Νέα Υόρκη απαγορεύει το Tik Tok;

Η πόλη της Νέας Υόρκης προστίθεται σε δεκάδες πολιτείες και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση που απαγορεύ–ουν το TikTok από συσκευές που ανήκουν στην πόλη, ανέφερε το Verge. Οι υπηρεσίες θα πρέπει να αφαιρέσουν την εφαρμογή μέσα στις επόμενες 30 ημέρες, αλλά η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ αμέσως.

Σε έναν έλεγχο της NYC Cyber Command που είδε το The Verge, ένας αξιωματούχος της πόλης διαπίστωσε ότι το Tik Tok “αποτελούσε απειλή για την ασφάλεια των τεχνικών δικτύων της πόλης” και, ως απάντηση, απαγόρευσε στους υπαλλήλους της πόλης να κατεβάζουν ή να χρησιμοποιούν την εφαρμογή σε συσκευές που ανήκουν στην πόλη. Η NYC Cyber Command δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Mashable για πληροφορίες.

Αυτό συμβαίνει καθώς το Tik Tok αντιμετωπίζει αυξανόμενα όρια και απαγορεύσεις στις ΗΠΑ, αλλά και παγκοσμίως.

Η εφαρμογή απαγορεύεται σε συσκευές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, πολλά πανεπιστήμια έχουν απαγορεύσει το Tik Tok στο wifi και τις συσκευές του ιδρύματος και δεκάδες χώρες έχουν απαγορεύσει την εφαρμογή.

Το κύμα των απαγορεύσεων έρχεται μετά τη συμμετοχή της κινεζικής μητρικής εταιρείας του Tik Tok, ByteDance, σε κάποιες ανησυχητικές παρακολουθήσεις υψηλής τεχνολογίας σε δημοσιογράφους. Είναι επίσης μια απάντηση στην ικανότητα του Tik Tok να μοιράζεται δεδομένα με την κινεζική κυβέρνηση.

Οι ειδικοί δεν συμφωνούν όλοι για το βάθος της εμπλοκής της κινεζικής κυβέρνησης, αλλά η εφαρμογή σίγουρα απειλεί την κυριαρχία της Αμερικής στην τεχνολογία και ορισμένοι νομοθέτες πιστεύουν ότι το Tik Tok χρησιμοποιείται από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα για να κατασκοπεύει τους Αμερικανούς.

Πηγή: Mashable.com