Μια υπέροχη ελληνική ταινία στη δημοφιλέστερη δεκάδα του Netflix

Στις top10 ταινίες φιγουράρει στο ελληνικό Netflix η πολυβραβευμένη ταινία «Ευτυχία», που συγκίνησε κοινό και κριτικούς, αποσπώντας 8 βραβεία Ίρις, στις συνολικά 13 υποψηφιότητές της και αφηγείται τη ζωή της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Η κινηματογραφική μεταφορά της βιογραφίας της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου έγινε σε σκηνοθεσία του Άγγελου Φρατζή με την Καρυοφιλιά Καραμπέτη και την Κάτια Γκουλιώνη στον ομώνυμο ρόλο.

Το σενάριο υπογράφει η Κατερίνα Μπέη ενώ στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θάνος Τοκάκης, Ντίνα Μιχαηλίδου. Στην ταινία ακούγονται μερικές από τις σπουδαιότερες επιτυχίες της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου μεταξύ των οποίων τα τραγούδια: «Περασμένες μου αγάπες», «Όνειρο απατηλό», «Είμαι αητός χωρίς φτερά», «Ηλιοβασιλέματα», «Η φαντασία», «Είσαι η ζωή μου», «Μαντουμπάλα», «Στ΄ Αποστόλη το κουτούκι», «Πετραδάκι, πετραδάκι», «Μου σπάσανε τον μπαγλαμά», «Δύο πόρτες έχει η ζωή» («Το τελευταίο βράδυ μου»), «Ρίχτε στο γυαλί φαρμάκι».

Η περιγραφή της ταινίας αναφέρει:

«Η Ευτυχία γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια. Μία δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού. Συνεργάζεται με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, υψώνοντας θαρραλέα ανάστημα, σε έναν σκληρό και τυπικά ανδροκρατούμενο κόσμο».

newsbeast.gr