“Ο Α. Μπέος εγκατέλειψε τα δίκτυα ύδρευσης πριν τις πλημύρες- Κάθε μέρα καταγράφαμε 4 βλάβες”

Γολγοθά βιώνουν οι πολίτες της Μαγνησίας και του Βόλου  μετά την οικολογική καταστροφή που ενέσκηψε στην περιοχή. Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ) εκφράζει τη συμπαράστασή της στους συγγενείς των θυμάτων και τους πληγέντες στις επιχειρήσεις τους και στις περιουσίες τους και δηλώνει ότι με τραγικό τρόπο δικαιώνονται οι οικολογικές οργανώσεις που εδώ και χρόνια προειδοποιούν για τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης .

Στον Βόλο η ΔΕΥΑΜΒ βρέθηκε απροετοίμαστη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προέκυψαν. Τροφοδοτεί τους πολίτες με ακατάλληλο νερό και με ελεημοσύνη σε εμφιαλωμένο. Τους υποχρεώνει να σχηματίζουν ουρές για την προμήθειά τους αντί να το μοιράσει σε 5-6 σημεία (σε κάθε περιοχή) για να μη βιώνουν αυτή την ταλαιπωρία. Εννέα χρόνια Δημοτικής Αρχής υπό τον κ. Μπέο και ο Βόλος, που μέχρι τώρα τροφοδοτούνταν με νερό ακριβό και με μεγάλη σκληρότητα, τώρα καλούνται να κάνουν υπομονή 15-20 μέρες ( για να επανέλθει στις βρύσες ένα από τα χειρότερα νερά στην Ελλάδα. Τί έκαναν επί εννέα χρόνια;

Για την ΠΠΜ δεν αποτελεί έκπληξη η καταστροφή του δικτύου ύδρευσης. Καιρό τώρα έχει δημοσιοποιήσει τα προβλήματα που παρουσιάζει το δίκτυο, το οποίο έχει διαλυθεί επί των ημερών του κ. Μπέου. Οι βλάβες ήταν καθημερινές και ανακοινώνονταν όπως τα δελτία τύπου, με μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών. Τώρα η βλάβη είναι μόνιμη. Τεράστια ποσά έχει ξοδέψει ο κ. Μπέος για λουλουδάκια και φωτάκια και τίποτα για υποδομές που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την καταστροφή.

Εννέα χρόνια χαμένα για τον Βόλο…