Λιμενικοί: Στον Βόλο ο δήμαρχος είναι εκτός τόπου και χρόνου -Καταπέλτης κατά Μπέου

Ο Αχιλλέας Μπέος με επιστολή του στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Στυλιανίδη κατηγορεί το Λιμενικό ότι δεν έχει καθαρίσει το λιμάνι του Βόλου και όλο το θαλάσσιο παραλιακό μέτωπο από τις φερτές ύλες , τις λάσπες και τα σκουπίδια, που παρέσυραν οι χείμαρροι στον Παγασητικό. Οι Λιμενικοί με σκληρή απαντητική επιστολή τους δηλώνουν πως σώζουν ζωές και δεν γυρνάνε με μάνικες και κάμερες στους δρόμους, ενώ είναι άπλυτοι σε μια πόλη που δεν έχει νερό και άϋπνοι από τις συνεχόμενες διασώσεις.

Οι Λιμενικοί απαντούν πως εκτός  τόπου και χρόνου είναι η επιστολή του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου στο νέο Υπουργό Ναυτιλίας και αναφέρουν: 

Με μεγάλη μας έκπληξη αναγνώσαμε την από 13-09-23 επιστολή του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου προς το νέο ΥΝΑΝΠ κ. Χρήστο Στυλιανίδη .

Μεταξύ άλλων εγκαλεί τα στελέχη του Κ.Λ.Βόλου για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων αυτές τις μέρες τις βιβλικής καταστροφής στην πόλη μας και σε όλη την Θεσσαλία, τονίζοντας μάλιστα προς τον νέο Υπουργό Ναυτιλίας (που ανέλαβε καθήκοντα μόλις χτες) ότι θα πρέπει να επιστήσει την προσοχή στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προκειμένου παρέχουμε υπηρεσίες για εργασίες καθαρισμού του λιμανιού της πόλης του Βόλου , μιας και έχει μετατραπεί σε χωματερή ενώ υπάρχουν και οχήματα που επιπλέουν.

Αναφέρει μάλιστα πως για την αγαπημένη μας ασχολία που είναι το να κόβουμε κλήσεις σε επισκέπτες της πόλης θα έχουμε χρόνο…αργότερα!!!

Η Ένωση Προσωπικού Λ.Σ Κεντρικής Ελλάδος απαντώντας στον αγαπητό μας Δήμαρχο έχει να τονιστεί τα εξής:

Μπορεί να μην υπάρχουν πλάνα από τα τηλεοπτικά συνεργεία με τους Λιμενικούς να καθαρίζουν με μάνικες τους δρόμους της πόλης μας όμως η προσφορά μας έχει καταγραφεί όχι ως ασχολία αλλά ως ευθύνη προς τον πολίτη αφού επί μία βδομάδα, άπλυτοι μιας και στα σπίτια πολλών από εμάς δεν υπάρχει σταγόνα νερού, άυπνοι καθώς από την μία καθαρίζουμε από τη λάσπη τις οικίες μας (με τις περιουσίες και τους κόπους μιας ζωής να έχουν καταστραφεί) και από την άλλη βρισκόμαστε επί ποδός στην Υπηρεσία μας, καταφέραμε  να διασώσουμε με τα σκάφη σχεδόν 400 συνανθρώπους μας που είτε κινδύνευαν στα παράλια του Πηλίου είτε απεγκλωβίστηκαν από τις οικίες τους στην περιοχή της Καρδίτσας από τους συναδέλφους της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος. 

 Για όσους έτυχε να βρεθούν αυτές τις μέρες στο λιμάνι της πόλης μας θα είδαν τους Λιμενικούς να παρέχουν βοήθεια, τροφή και νερό στους συνανθρώπους μας που κινδύνεψαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι με τα πλωτά του Λιμενικού Σώματος αλλά και με τουριστικά πλοία.

Να θυμίσουμε δε πως δεκάδες ήταν οι διασώσεις των συνανθρώπων μας όταν πάλι με τα πλωτά της υπηρεσίας μας μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Βόλου στις ανεξέλεκτες πυρκαγιές του κατέκαψαν τη Μαγνησία μέσα στο καλοκαίρι .

Αναφερόμενοι στις παρατηρήσεις του Δημάρχου Βόλου αναφορικά με οχήματα που επιπλέουν στο λιμάνι του Βόλου θα πρέπει να επισημάνουμε πως με πρωτοβουλία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου από τις 12-09-23 ιδιώτες δύτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Υπηρεσίας μας αλλά και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος χτενίζουν τις περιοχές που έχουν αναφερθεί (Ξυνόβρυση ,Χόρτο , Μηλίνα κ.α)  οχήματα μέσα στη θάλασσα, προκειμένου να καταγραφούν αλλά και να αναφερθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες για ανάσυρση όπως και για να αποτυπωθούν οι σημαντικές αλλαγές στο βυθό της θάλασσας .

Βέβαια ως υπηρετούντες στο Κεντρικό Λιμεναρχείο  Βόλου όσες φορές και να κοιτάξαμε στο λιμάνι προκειμένου να επιβεβαιώσουμε τα όσα καταγγέλλει ο Δήμαρχός μας  δεν διαπιστώσαμε την ύπαρξη οχημάτων που να επιπλέουν ούτε φυσικά υπήρξε κάποια επίσημη αναφορά για κάτι τέτοιο.

Σε μία πόλη που κυριολεκτικά έχει βομβαρδιστεί από τα φονικά καιρικά φαινόμενα ,με τις περιουσίες μας να έχουν χαθεί μέσα στις λάσπες, με κάποιους από εμάς να θρηνούμε ανθρώπινες απώλειες, το τελευταίο που θα περιμέναμε από τον ανώτατο άρχοντα της πόλη μας θα ήταν μία τέτοια επιστολή που μας προσβάλει μας θλίβει ,μας εξοργίζει και αν μη τι άλλο είναι εκτός τόπου και χρόνου .