Παπαπέτρος: Θα βάλουμε “φρένο” σε παράνομες δοσοληψίες και τη διασπάθιση του δημοτικού χρήματος

Τη δέσμευση ότι σε περίπτωση εκλογής του στη θέση του δημάρχου Βόλου θα εκλείψουν τα φαινόμενα διασπάθισης του δημοτικού χρήματος, μέσω παράνομων δοσοληψιών με επιχειρηματικά συμφέροντα, ανέλαβε ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία για τον Βόλο», υποψήφιος δήμαρχος Βόλου κ. Νίκος Παπαπέτρος.

Μιλώντας στο Ράδιο Ένα και τον Δημήτρη Καρεκλίδη στηλίτευσε τη δραστηριότητα του απερχόμενου δημάρχου ο οποίος, όπως είπε, επιδίδεται σε κρεσέντο επιλήψιμων οικονομικών δραστηριοτήτων με «θύμα» τη δημοτική περιουσία. Τόνισε ότι εάν πολίτες τού εμπιστευτούν την τύχη της πόλης, όλα αυτά τα φαινόμενα θα εκλείψουν, επισημαίνοντας πως και στον συνδυασμό του υπάρχουν επιχειρηματίες, οι οποίοι σε περίπτωση εκλογής της «Συμμαχίας» θα έχουν τη δυνατότητα να συναλλάσσονται με τον Δήμο, μόνο, όμως, στο πλαίσιο της νομιμότητας και με όρους διαφάνειας.

Ο κ. Παπαπέτρος ζήτησε από τους πολίτες να αντιληφθούν το μέγεθος της «άθλιας και περίεργης οικονομικής διαχείρισης» από την απερχόμενη δημοτική αρχή και να μην θεωρούν ότι έχει κάνει έργο, γιατί όπως αποδείχθηκε από τις φωτιές και τις πλημμύρες δεν έχει γίνει τίποτα. Όπως είπε, δίδονται μεγάλα ποσά για τον εορταστικό στολισμό, ενόσω η πόλη βρίσκεται ακόμη κάτω από τις λάσπες. «Είναι θετικό να υπάρχουν την περίοδο των γιορτών λαμπάκια και στολισμός, αλλά τη συγκεκριμένη περίοδο θα έπρεπε να υπάρχουν άλλες σημαντικότερες προτεραιότητες» σημείωσε και μίλησε για το ζήτημα της έλλειψης αντιπλημμυρικής θωράκισης του ενιαίου Δήμου Βόλου. Όπως είπε, η «Συμμαχία για τον Βόλο» έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την προστασία της πόλης από πλημμυρικά φαινόμενα, με την κατασκευή έργων ορεινής υδρονομίας, αναχωμάτων, προστατευτικών τάφρων, μέχρι και λιμνοδεξαμενών. «Μπορεί ο καθαρισμός των ρεμάτων να είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, όμως, εκεί που εκβάλλουν οι αγωγοί αποχέτευσης όμβριων η αρμοδιότητα ανήκει στον Δήμο Βόλου και δεν έχει γίνει τίποτα, με τον κίνδυνο στην επόμενη ψιχάλα να έχουμε και πάλι πλημμυρικά φαινόμενα να είναι μεγάλος».

Ο κ. Παπαπέτρος μίλησε και για το θέμα χωροθέτησης του νέου δικαστικού μεγάρου λέγοντας πως ο χώρος στη Νεάπολη, που αποτελεί επιλογή της απερχόμενης δημοτικής αρχής, είναι ακατάλληλος, καθώς βάσει του νόμου μια από τις προϋποθέσεις για την κατασκευή του είναι να βρίσκεται 8 μέτρα πάνω από το υψόμετρο της θάλασσας, κάτι που στην περίπτωση της Νεάπολης δεν συμβαίνει.

«Προστατεύουμε το περιβάλλον»

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Παπαπέτρος τα κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα σχετικά με την αέρια ρύπανση και την πιθανότητα εγκατάστασης μονάδας LNG, λέγοντας πως με βάση την έρευνα Σαχαρίδη – Γουργουλιάνη ο αέρας στον Βόλο είναι επιβαρυμένος, με αποτέλεσμα να είναι αυξημένοι οι θάνατοι από εγκεφαλικά επεισόδια. Μίλησε, επίσης, για τη λειτουργία της ΑΓΕΤ επισημαίνοντας πως είναι αστεία όσα λέγονται – ότι, δηλαδή, εάν εκλεγεί δήμαρχος θα προχωρήσει στο κλείσιμό της. Τόνισε, ωστόσο, πως θα πρέπει να υπάρχει διαρκής έλεγχος για την ποιότητα του αέρα. Για το θέμα του LNG, ο κ. Παπαπέτρος κατήγγειλε τον απερχόμενο δήμαρχο ότι την περίοδο της καραντίνας άναψε το «πράσινο φως» για τη δημιουργία της μονάδας δίπλα στην πόλη και επιχείρησε να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να εμποδίσει το να βγει στη δημοσιότητα το έγγραφο που υπέγραψε, ενώ την ίδια ώρα το έκρυψε από το Δημοτικό Συμβούλιο. «Έκανε τα πάντα για να μην τεθεί το θέμα στο Συμβούλιο, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει αρμοδιότητα και αποκρύπτοντας το έγγραφο που έφερε την υπογραφή του», είπε ο επικεφαλής της Συμμαχίας για τον Βόλο.