Η τελευταία επιθυμία του Μάθιου Πέρι: Ήξερε πώς θα τον αποχαιρετίσει ο κόσμος, τι ήθελε ο ίδιος

Ο Μάθιου Πέρι θα μείνει για πάντα στην ιστορία ως Τσάντλερ Μπινγκ από την δημοφιλή κωμική σειρά της δεκαετίας του ‘90, τα «Φιλαράκια».

Ωστόσο, καθώς ο κόσμος θρηνεί τον τραγικό θάνατό του στα 54 του χρόνια, γίνεται σαφές ότι ο ηθοποιός ήθελε η κληρονομιά του να είναι κάτι περισσότερο από τον εμβληματικό του χαρακτήρα.

Οι πρωταγωνιστές της σειράς «Τα Φιλαράκια»
Η είδηση του θανάτου του έσκασε σαν βόμβα στους λάτρεις της σειράς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Μάθιου Πέρι βρέθηκε αναίσθητος στο τζακούζι του σπιτιού του στο Λος Άντζελες. Οι πρώτες βοήθειες που κλήθηκαν από τον βοηθό του, έφτασαν στο σημείο μόνο για να επιβεβαιώσουν τον θάνατό του. Τα αφιερώματα των θαυμαστών της σειράς, κατέκλυσαν τα social media με πολλούς να αναρτούν περίφημες ατάκες του από τα «Φιλαράκια».

Η εξομολόγηση του Μάθιου Πέρι για το πώς ήθελε να τον θυμάται ο κόσμος
Ενώ το απαράμιλλο πνεύμα του ως Τσάντλερ στην τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ‘90, όπου πρωταγωνίστησε μαζί με τους Τζένιφερ Άνιστον, Κόρτνεϊ Κοξ, Ντέιβιντ Σουίμερ, Ματ ΛεΜπλανκ και Λίζα Κούντροου – του χάρισε παγκόσμια φήμη, ο Μάθιου Πέρι είχε την ελπίδα πως ο κόσμος θα τον θυμόταν και για άλλες ουσιαστικές συνεισφορές.

Σε μια ειλικρινή συζήτηση με τον podcaster Τομ Πάουερ μόλις πέρυσι, ο Μάθιου Πέρι είχε δηλώσει: «Όταν πεθάνω, ξέρω ότι ο κόσμος θα μιλάει για τα Φιλαράκια, τα Φιλαράκια και τα Φιλαράκια. Χαίρομαι γι’ αυτό… Αλλά όταν πεθάνω, σε ό,τι αφορά τα λεγόμενα επιτεύγματά μου, θα ήταν ωραίο εάν τα Φιλαράκια καταγράφονταν πολύ πιο πίσω από τα πράγματα που έκανα για να προσπαθήσω να βοηθήσω άλλους ανθρώπους. Ξέρω ότι αυτό δεν θα συμβεί, αλλά θα ήταν ωραίο».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Μάθιου Πέρι πάλεψε με τον εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Ωστόσο, σε αυτούς τους αγώνες του, βρήκε έναν σκοπό. Μετατρέποντας την ιδιοκτησία του στο Μαλιμπού σε κέντρο νηφάλιας διαβίωσης ατόμων με την ονομασία Perry House, έγινε φάρος ελπίδας για πολλούς που παλεύουν με τον εθισμό.

Η δέσμευσή του να βοηθάει τους άλλους ήταν εμφανής. «Αν ένας αλκοολικός ή ναρκομανής έρθει σε μένα και με ρωτήσει ‘θα με βοηθήσεις;’, θα απαντήσω ‘ναι, ξέρω πώς να το κάνω αυτό. Θα το κάνω για σένα, ακόμη και αν δεν μπορώ πάντα να το κάνω για τον εαυτό μου’. Έτσι κάνω, όποτε μπορώ. Σε ομάδες ή ένας προς έναν».

Η μάχη με τον εθισμό
Η ωμή και ειλικρινής απεικόνιση του Μάθιου Πέρι για τις μάχες του με τον εθισμό αποκαλύφθηκε στην αυτοβιογραφία του με τίτλο « Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing». Εκεί μίλησε για την οδυνηρή εμπειρία ότι παραλίγο να χάσει τη ζωή του πολλές φορές, αποδίδοντας τον εθισμό του στο ότι ήταν «συνέχεια με την πλάτη τον τοίχο». Μια ιδιαίτερα οδυνηρή αποκάλυψη ήταν η απροθυμία του να παρακολουθήσει επεισόδια της σειράς.

Συγκεκριμένα, για τον Μάθιου, τα «Φιλαράκια» ήταν ένα σκληρό χρονολόγιο των εθισμών του, καθώς γράφει: «Μπορούσα να καταλάβω από εποχή σε εποχή από το πώς έμοιαζα. Έπαιρνα 55 Vicodin την ημέρα, ζύγιζα 58 κιλά, ήμουν στα Φιλαράκια και με παρακολουθούσαν 30 εκατομμύρια άνθρωποι. Γι’ αυτό δεν μπορώ να δω την σειρά».

Πηγή: iefimerida.gr