Συνελήφθη ο Αχ. Μπέος μετά από μήνυση του Κ. Γαργάλα για απειλή

Στην σύλληψη του Αχ. Μπέου προχώρησαν αργά χθες το βράδυ οι αστυνομικές αρχές, Μετά την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γαργάλας για απειλή. Ο Κώστας Γαργάλας που βρέθηκε χθες στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Βόλου μετά τον ξυλοδαρμό του από τον δημοτικό σύμβουλο Μπέου, τον Βασίλη Ζαχείλα, δέχτηκε φραστική επίθεση. “Εσύ βάλε μυαλό” του είπε ο Αχιλλέας Μπέος και από όλους τους συμβούλους της αντιπολίτευσης εκλήφθηκε ως απειλή εναντίον του κ. Γαργάλα και όχι μόνο από τον ίδιο. Με αυτή τη φράση κρίθηκε πως ο Μπέος επιβράβευσε την συμπεριφορά του Β. Ζαχείλα μέλη της οικογένειας του οποίου ήταν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις θέσεις του κοινού. Ο κ. Γαργάλας ανέφερε πως κατέθεσε την μήνυση γιατί κινδυνεύει ο ίδιος και η οικογένεια του.

Ακολούθησε η σύλληψη του Αχ. Μπέου, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οδηγήθηκε στην αστυνομία και με προφορική εντολή του Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με την αλλαγή που έγινε στη νομοθεσία το 2022, τα αδικήματα που τελούνται από δημάρχους εκδικάζονται από το Τριμελές Εφετείο, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάγονται στην αυτόφωτη διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αχ. Μπέος δεν θα οδηγηθεί το μεσημέρι στο Αυτόφωρο.

Ο νομικός και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Παπαπέτρος επανέλαβε σε δηλώσεις του ότι η πρόβλεψη αυτή του νόμου θα έπρεπε να ισχύει για αδικήματα που αφορούν την άσκηση καθηκόντων εκ μέρους των δημάρχων και όχι τις ύβρεις και τις απειλές. “Η τακτική των ύβρεων και των απειλών δεν αφορά στην άσκηση καθηκόντων, αλλά αποτελεί επιλογή προσβολής των πολιτών ή αντιπάλων”, σημείωσε ο κ. Παπαπέτρος.