Ακυρώθηκε η συνάντηση Κασσελάκη ,με το ισραηλινό λόμπι AIPAC στις ΗΠΑ

Ακυρώθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη με μέλη της AIPAC, η οποία είχε προγραμματισθεί προ ημερών, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το Παλαιστινιακό, σημειώνουν πηγές της Κουμουνδούρου.

Οι εν λόγω πηγές σημειώνουν επίσης πως με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η συνάντηση κρίθηκε αναγκαίο να ακυρωθεί μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς όλοι οι περιφερειακοί δρώντες οφείλουν να δείξουν την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση με σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα και στις διαμεσολαβητικές προσπάθειες των διεθνών δρώντων.

Τι είναι η AIPAC
Το Αμερικανοϊσραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων (AIPAC) είναι λόμπι που υποστηρίζει πολιτικές υπέρ του Ισραήλ στις ΗΠΑ, ασκώντας επιρροή στο Κογκρέσο και γενικότερα την εκτελεστική εξουσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ως ένα από τα πολλά λόμπι υπέρ του Ισραήλ στις ΗΠΑ, η AIPAC έχει περισσότερα από 100.000 μέλη, 17 περιφερειακά γραφεία και «μια τεράστια δεξαμενή δωρητών». Έχει χαρακτηριστεί ως «ο πιο σημαντικός οργανισμός που επηρεάζει τη σχέση των Ηνωμένων Πολιτειών με το Ισραήλ» και ένα από τα ποιο ισχυρά λόμπι στις ΗΠΑ. Η ομάδα δεν αντλεί κεφάλαια προς πολιτικούς υποψηφίους, αλλά βοηθά στην οργάνωση για τη διοχέτευση χρημάτων στους υποψήφιους.

Επικριτές της AIPAC έχουν δηλώσει ότι ενεργεί ως αντιπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, ασκώντας ασφυκτική πίεση στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, μέσω της δύναμης και της επιρροής του.

in.gr