Βασικό πρόσωπο στο κάδρο των ευθυνών ο Τριαντόπουλος για το μπάζωμα στα Τέμπη

Με το μπάζωμα στα Τέμπη να είναι ένα από τα πιο μελανά σημεία, ερωτήματα προκάλεσε και στον Αρειο Πάγο εισαγγελική διάταξη για απόρριψη μήνυσης συγγενή θύματος κατά του Χρήστου Τριαντόπουλου, χωρίς να παραπέμψει την υπόθεση στη Βουλή. Με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τη διαλεύκανση του εγκλήματος στα Τέμπη να έχουν προκαλέσει τη λαϊκή οργή, καθώς και δριμεία κριτική από ειδικούς επιστήμονες, η ευαισθησία σχετικά με το ζήτημα αυτό είναι στο κοκκινο.

Ενώ στους εγκαλούμενους μετά από μηνυση συγγενών  περιλαμβάνονταν υφυπουργοί, και συγκεκριμένα ο Χρήστος Τριαντόπουλος και η Ζωή Ράπτη, η μήνυση σε ότι τους αφορά δεν παραπέμφηκε αμελλητί στη Βουλή, όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Αντίθετα στην εισαγγελική διάταξη προτάθηκε η απόρριψη της μήνυσης ως αβάσιμη και λόγω της επιμονής των συγγενών που προσκομίζουν συνεχώς νέα στοιχεία διατάχθηκε  διενέργεια πειθαρχικής έρευνας κατά της εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας, η οποία αρχειοθέτησε τη μήνυση  σε βάρος του Χρήστου Τριαντόπουλου. Στην υπόθεση με το “μπάζωμα” ενδεχομένως θα υπάρξουν ποινικές επιπτώσεις , εκτός και εάν πειστεί ο Κώστας Αγοραστός να το “πάρει όλο πάνω του”.