Σε έκρυθμο κλίμα συνεχίζεται η δίκη Φραγκουδάκη-Κλημόπουλου στα δικαστήρια του Βόλου

Συνεχίζεται το σίριαλ με τη μήνυση που κατέθεσαν οι δημοτικοί της παράταξης Μπέου κατά των κ.κ. Κλημόπουλου και Φραγκουδάκη για παράνομη βία στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου, σε συνεδρίαση του 2017, μετά την άρνηση της δημοτικής αρχής να συζητήσει το θέμα για την μόλυνση του Παγασητικού.

Μετά την θυελλώδη συνεδρίαση του δικαστηρίου στις 5 Μαρτίου, η δίκη είχε διακοπεί για σήμερα. Λίγα λεπτά μετά τις 11 η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε και πάλι σε κλίμα έντασης, καθώς η πρόεδρος του δικαστηρίου απέρριψε το αίτημα διακοπής λόγω καθυστέρησης της συνηγόρου υπεράσπισης των δυο κατηγορουμένων Ζωής Κωνσταντοπούλου. Οι πρώτοι μάρτυρες κατέθεσαν ότι δεν είδαν ποτέ να είναι οι κατηγορούμενοι μέσα σε εκείνους που δημιούργησαν επεισόδια στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τους κατηγορουμένους εάν θέλουν να υποβάλουν ερωτήσεις στους μάρτυρες, οι κ.κ. Φραγκουδάκης και Κλημόπουλος αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην διαδικασία εάν δεν διακοπεί η δίκη.

Ο βοηθός της Ζωής Κωνσταντοπούλου επανέλαβε το αίτημα για διακοπή, προκειμένου να διοριστεί ο ίδιος συνήγορος και η πρόεδρος ζήτησε να αδειάσει η δικαστική αίθουσα. Επικράτησε ένταση στο ακροατήριο, που αρνήθηκε να βγει από την αίθουσα, ενώ ο Γιώργος Μουλάς «τα έβαλε» με αστυνομικό. Στην επιμονή της προέδρου του δικαστηρίου να συνεχιστεί η δίκη με την κλήση των υπόλοιπων μαρτύρων, ο βοηθός της κ. Κωνσταντοπούλου επανήλθε επιτακτικά στο αίτημα για τον διορισμό του και τελικά αποφασίστηκε να γίνει 5λεπτη διακοπή της δίκης για τον σκοπό αυτό.
Ωστόσο, μετά την διακοπή ο κ. Αρ. Φραγκουδάκης δεν επέστρεψε στην αίθουσα καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας λόγω υπέρτασης, ενώ ο κ. Κλημόπουλος διόρισε συνήγορο υπεράσπισης τον βοηθό της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου και κατατέθηκε νέο αίτημα διακοπής για μισή ώρα, προκειμένου ο δικηγόρος να λάβει τα αντίγραφα της δικογραφίας, να πληρώσει παράβολο και να ενημερωθεί.

Όπως έγινε γνωστό, η Ζωή Κωνσταντοπούλου καθυστέρησε να φτάσει στον Βόλο εξαιτίας του κυκλοφοριακού φόρτου που συνάντησε κατά την έξοδό της από την Αθήνα.