Σρι Λάνκα: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος στη διάρκεια αγώνα ταχύτητας – Επτά νεκροί 

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Σρι Λάνκα κι άλλοι 21 τραυματίστηκαν όταν αγωνιστικό αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος θεατών.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη χθες Κυριακή στη διάρκεια του αγώνα ταχύτητας Fox Hill Supercross στην πόλη Ντιγιαταλάουα, που φιλοξενεί στρατιωτική βάση. Μεταξύ των νεκρών ήταν ένα οκτάχρονο κορίτσι και τέσσερις αξιωματούχοι του αγώνα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την κατάσταση του οδηγού του αυτοκινήτου και κατά πόσον θα του απαγγελθούν κατηγορίες, αλλά σύμφωνα με τις Αρχές της Σρι Λάνκα η αστυνομία διεξάγει έρευνα για το πώς το όχημα έπεσε πάνω στο πλήθος.

«Το δυστύχημα συνέβη όταν το αυτοκίνητο βγήκε από την πίστα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Νιχάλ Ταλντούβα. Αυτόπτες μάρτυρες είπε ότι λίγο πριν το δυστύχημα ένα άλλο αυτοκίνητο είχε ανατραπεί στην πίστα.

Σρι Λάνκα: Έρευνα για το θανατηφόρο δυστύχημα στη διάρκεια του αγώνα ταχύτητας
Αξιωματούχοι προσπάθησαν να ειδοποιήσουν τους οδηγούς να κόψουν ταχύτητα, αλλά καθώς περνούσαν από το σημείο τα αυτοκίνητα, ένα εξ αυτών εξέκλινε της πορείας του κι έπεσε πάνω σε θεατές. Πέντε άτομα σκοτώθηκαν στο σημείο κι άλλα δύο υπέκυψαν αργότερα στα τραύματά τους σε νοσοκομείο, ενώ πολλά ακόμη νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Κάτοικοι της Σρι Λάνκα διερωτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί δεν είχαν τοποθετηθεί προστατευτικά κιγκλιδώματα σε κάποια σημεία της διαδρομής. Ο συγκεκριμένος αγώνας διεξάγεται από το 1993, αλλά η χθεσινή ήταν η πρώτη φορά που επαναλήφθηκε μετά από μια πενταετή διακοπή λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης στη χώρα.
Πηγή: iefimerida.gr