Από την Κόρινθο εκδρομή στον Βόλο για… διαρρήξεις – Καταριόταν τον αστυνομικό που τον συνέλαβε

Έφυγε από την Κόρινθο για να …ξεσκάσει από τα προβλήματα, και ήρθε στον Βόλο για να επιδοθεί σε διαρρήξεις.
Ο λόγος για έναν 40χρονο αλλοδαπό, που συνελήφθη στη Νέα Ιωνία. Είχε «μπουκάρει» σε μονοκατοικία την ώρα που η ιδιοκτήτρια απουσίαζε και έκλεψε κοσμήματα και 65 ευρώ. Κατά δήλωση της ιδιοκτήτριας, που ειδοποιήθηκε από τους γείτονες ότι της άνοιξαν το σπίτι, κλάπηκαν κοσμήματα αξίας 3000 ευρώ, αλλά όταν ο δικηγόρος του κατηγορούμενου της ανακοίνωσε πως θα αποζημιωθεί –ώστε και ο δικός του πελάτης να πέσει στα «μαλακά»-εκείνη αρνήθηκε.
Κατέθεσε το θύμα στο δικαστήριο πως μόλις την ενημέρωσαν οι γείτονες για την διάρρηξη, εκείνη αμέσως κάλεσε την αστυνομία. «Με ειδοποίησαν πως είχαν σπάσει την πόρτα και όταν πήγα σπίτι το βρήκα άνω-κάτω».
Εξι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ κυνήγησαν τον δράστη και ο ένας ένστολος κατέθεσε στο δικαστήριο πως τον χτύπησε στην προσπάθειά του να διαφύγει, όταν τον εγκλώβισαν μετά από ανθρωποκυνηγητό. Όταν του πέρασε χειροπέδες βρήκε στις τσέπες του τα διαρρηκτικά εργαλεία. Ο δράστης βρισκόταν εκτός φυλακής με βούλευμα και ενώ η αστυνομία έχει την βεβαιότητα ότι είχε συνεργό, εκείνος το αρνήθηκε.
Η σύντροφος του κατηγορούμενου ζήτησε να δείξει επιείκεια το δικαστήριο και επέμενε πως ο 40χρονος, που εργάζεται περιστασιακά, βρέθηκε στον Βόλο εκδρομή… Ο δράστης ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε πως ήταν πιωμένος όταν έκανε την διάρρηξη, αλλά η έδρα του επέβαλε ποινή φυλάκισης 22 μηνών, με έκτιση ποινής για κλοπή, απείθεια και αντίσταση. Όταν τον οδηγούσαν στο κρατητήριο των δικαστηρίων … καταράστηκε τον αστυνομικό που τον συνέλαβε.