Ήταν όλα τους υπέροχα – 37 ελληνικά οινοποιεία στη London Wine Fair

Η London Wine Fair, από τις μεγαλύτερες οινικές εκθέσεις παγκοσμίως, με περισσότερους από 13.000 Βρετανούς επισκέπτες επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών, θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Μαΐου, στον εκθεσιακό χώρο Olympia στο Λονδίνο.

Η 42η London Wine Fair αναμένεται άκρως εντυπωσιακή με την παρουσία χωρών της Ασίας, που συμμετέχει για πρώτη φορά, αναγνωρίζοντας την τεράστια επίδραση που φέρει η LWF στο αγοραστικό κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και της Νότιας Αφρικής, που επιστρέφει ως εκθέτης.

Οι νέες προκλήσεις της οινικής βιομηχανίας θα παρουσιαστούν σε πλήθος ομιλιών και masterclasses, ενώ θα πραγματοποιηθούν γευσιγνωσίες και ποικίλες δράσεις για την προβολή των καινοτόμων τάσεων και των νέων προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα αποδοθούν τα Wine Buyers Awards, των οποίων επίσημος χορηγός είναι η Enterprise Greece, θεσμός που εγκαινιάστηκε το 2020, με σκοπό την αναγνώριση των καλύτερων επαγγελματιών αγοραστών κρασιού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η RECO Exports ως Food & Drink Export-Marketing Agency με έδρα στο Λονδίνο δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη των εξαγωγών Τροφίμων & Ποτών και συμβάλει στην προβολή ελληνικών brands στο εξωτερικό. Παράλληλα, αποτελεί τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο σε Ελλάδα και Κύπρο πολύ σημαντικών εκθέσεων του αγροδιατροφικού τομέα σε όλο τον κόσμο, μία εκ των οποίων είναι η LWF την οποία εκπροσωπεί την τελευταία δεκαετία.

Στο Εθνικό Περίπτερο φέτος, συμμετέχουν 37 οινοποιεία, υποστηριζόμενα από τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Στερεάς Ελλάδας, καθώς και ανεξάρτητες συμμετοχές.

Και φέτος η RECO Exports έχει προγραμματίσει ένα μοναδικό masterclass από τον Demetri Walters MW με τίτλο Greece – an authentic modern classic, που σκοπό έχει να μεταφέρει στο αγοραστικό κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου, την εξέλιξη και την υπεροχή του ελληνικού κρασιού, αποδεικνύοντας ότι σήμερα είναι καλύτερο από ποτέ.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του τριημέρου της έκθεσης θα λειτουργεί Free Tasting Area και Wine Bar με πάνω από 60 ετικέτες.
Πηγή: ethnos.gr