Νέα Αριστερά: Στη μάχη των ευρωεκλογών με σαφές αριστερό στίγμα και χωρίς «σελέμπριτι» υποψηφίους

«Η πολιτική επιστρέφει» ήταν το κεντρικό σύνθημα που αναγραφόταν στη σκηνή της χθεσινής εκδήλωσης στο Πάρκο Ελευθερίας, εκεί όπου ο Αλέξης Χαρίτσης παρουσίασε το ευωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς. Το νεότευκτο κόμμα ρίχνεται στη μάχη με τακτική “back to basics”, επιχειρώντας έτσι να συσπειρώσει το ακροατήριο που έχει απογοητευτεί από το πολιτικό σκηνικό, αλλά και τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Επίθεση σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ
Ο Αλέξης Χαρίτσης κατά την ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς «δείχνει πώς εννοούμε εμείς την Αριστερά της εποχής μας: με πολιτική συγκρότηση, κοινωνική μαχητικότητα, αξιοπιστία και ήθος», ενώ επισήμανε πως «σήμερα, εδώ, απαντάμε στην απαξίωση και στον ευτελισμό της πολιτικής. Γιατί αυτό ζούμε».

Εξηγώντας την θεώρησή του ο πρόεδρος της Νέας Αριστερά επιτέθηκε τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Εκτίμησε συνολικά πως «οι πολίτες της χώρας μας κοιτάζουν την κεντρική πολιτική σκηνή με απέχθεια· με απογοήτευση· με αγανάκτηση· ίσως με κάποιο δειλό ενδιαφέρον· ίσως και με κάποια ελπίδα που όμως πολύ δύσκολα θα την αφήσουν να εκδηλωθεί και να μετατραπεί σε εμπιστοσύνη».

Αυτή η στάση, σύμφωνα με τον Αλέξη Χαρίτση, οφείλεται στις «αντικοινωνικές πολιτικές της ΝΔ», αλλά και στις «επιλογές της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, μιας αντιπολίτευσης που αδυνατεί να εκφράσει την κοινωνική δυναμική, μιας αντιπολίτευσης βολικής για την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Να ηττηθεί η συμβιβασμένη αντιπολίτευση, να ενισχυθεί η Αριστερά»
Οι πολίτες, συνέχισε, «βλέπουν τα ψηφοδέλτια των κάθε λογής celebrities, των μεταγραφών με ποδοσφαιρικούς όρους, τα επικίνδυνα παιχνίδια της πατριδοκαπηλείας», ενώ περιέγραψε το τρίπτυχο των πολιτικών στόχων της Νέας Αριστεράς για τις ευρωεκλογές και την Ε.Ε.: «Ειρήνη – Κοινωνική Ευρώπη – Δίκαιη Πράσινη Μετάβαση»

«Στην κάλπη των Ευρωεκλογών πρέπει να σταλεί ένα σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ. […] Στην κάλπη των ευρωεκλογών το μεγάλο στοίχημα είναι να προκύψει μια προοδευτική πλειοψηφία» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Αλέξης Χαρίτσης, δίνοντας μάλιστα το στίγμα των επόμενων βημάτων που θα ακολουθήσει η Νέα Αριστερά.

Επ αυτού ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε ότι πρέπει «να ηττηθεί η συμβιβασμένη, βολική για την κυβέρνηση, αντιπολίτευση», αλλά και «να ανοίξει ο δρόμος για την ανασυγκρότηση και ανασύνθεση του αριστερού και ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Να βγει ενισχυμένη και δυνατή η Αριστερά!».
Πηγή: ethnos.gr