ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις υποψηφίων ακυρώνουν την επικοινωνιακή τακτική Κασσελάκη

Σε μάχη χαρακωμάτων εξελίσσεται πλέον η αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, καθώς δεν λείπουν και οι αφορμές που δίνουν υποψήφιοί τους σε δηλώσεις τους. Η Κουμουνδούρου επιδίδεται σε καθημερινό επικοινωνιακό σφυροκόπημα με απανωτές ανακοινώσεις και αναρτήσεις του προέδρου της, ώστε να ανατραπεί η εντύπωση πως στις τάξεις της επικρατεί διγλωσσία και απειρία.

Οι δηλώσεις του Β. Κασσελάκη εξόργισαν την Κουμουνδούρου
Η Τετάρτη ήταν μια μέρα που σημαδεύτηκε από τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πως επιθυμεί οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία να κινηθούν τουλάχιστον στο 5% του ΑΕΠ, δήλωση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Ωστόσο η ημέρα δεν κύλησε ήρεμα για την Κουμουνδούρου.

Αναστάτωση και εκνευρισμό προκάλεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις του Βασίλη Κασσελάκη το ίδιο βράδυ σχετικά με τις ψήφους όσων στήριξαν τους Σπαρτιάτες στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Λίγες ώρες αφότου ο Στέφανος Κασσελάκης είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμεί τους ψηφοφόρους του ακροδεξιού μορφώματος, ο Βασίλης Κασσελάκης δήλωσε (Kontra) ότι οι ψήφοι αυτές είναι «επιθυμητές» και πως «η ψήφος είναι μια έκφραση ελευθερίας και αυτόνομης σκέψης, οπότε το τι ψηφίζει ο καθένας, καλά κάνει».

Οι μεταμεσονύκτιες δηλώσεις του υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σήμαναν συναγερμό στην Κουμουνδούρου το πρωί της Πέμπτης, ιδιαίτερα αφότου πολλά μέσα ενημέρωσης ανέδειξαν το θέμα και η ΝΔ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Το γεγονός, δε, πως ο επικεφαλής των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, την προηγούμενη ημέρα είχε πει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αξιοπρέπεια που δεν κατέθεσε υπόμνημα» ενάντια στο κόμμα του, περιέπλεκε τα πράγματα. Έπειτα και η Έλενα Ακρίτα προχώρησε επιθετική ανάρτηση για τις δηλώσεις του υποψηφίου και το ζήτημα περιπλέχτηκε ακόμα παραπάνω.

Γι αυτό και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, με τον Βασίλη Κασσελάκη και του «τράβηξε το αυτί». Τον υποχρέωσε, δε, να προχωρήσει σε διορθωτική ανάρτηση, στην οποία ο υποψήφιος ευρωβουλευτής υπογράμμιζε ότι «εξέφρασε την προσωπική άποψη πως κάθε ψήφος αντιμετωπίζεται με σεβασμό». Προσέθετε, δε, πως «από κει και πέρα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όσο και ο Πρόεδρος του Στέφανος Κασσελάκης έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θέλουμε καμία ψήφο από την ακροδεξιά. Καμία ψήφο από τους Σπαρτιάτες».

Αντεπίθεση για τις όμοιες δηλώσεις Θεοδωρικάκου
Την ώρα που μαινόταν η αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ για τις ψήφους όσων στήριξαν τους Σπαρτιάτες, ο Τάκης Θεοδωρικάκος έλεγε ακριβώς τα ίδια με τον Βασίλη Κασσελάκη. Ο βουλευτής της ΝΔ σε επανειλημμένες ερωτήσεις (Παραπολιτικά FM) για το αν η ΝΔ επιθυμεί τις συγκεκριμένες ψήφους, απαντούσε θετικά, λέγοντας μάλιστα ότι «σε όλο τον κόσμο απευθυνόμαστε, σε όλους τους ανθρώπους απευθυνόμαστε, είναι δυνατόν να διαχωρίσουμε τους ανθρώπους; Σε όλους τους ανθρώπους. Όπως κι αν αυτοπροσδιορίζονται».

Το ζήτημα ανέδειξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτησή του, ζητώντας μάλιστα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον Τάκη Θεοδωρικάκο. Ο βουλευτής της ΝΔ με ανάρτησή του μίλησε για διαστρέβλωση των λεγομένων του, αλλά επέμεινε στη θέση του. Είπε ότι «είναι αυτονόητο ότι οι πολιτικές δυνάμεις απευθύνονται στο σύνολο του ελληνικού λαού» και πρόσθεσε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως «ο ξάδερφός του είπε ότι τους είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των Σπαρτιατών».

Στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βρισκόταν σε διαφορετικό μήκος κύματος. Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως η κυβέρνηση «δεν έχει καμία σχέση [με τους Σπαρτιάτες], ούτε έμμεση, ούτε άμεση, ούτε επιθυμεί καμία τέτοια ψήφο».

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στα άλλα προοδευτικά κόμματα
Μέσα στον ορυμαγδό των ανακοινώσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και στα υπόλοιπα κόμματα του προοδευτικού χώρου χαρακτηρίζοντάς τα δεκανίκια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η Νέα Αριστερά ανάλωσαν, όπως φαίνεται, τόσο πολλή ενέργεια στην ενασχόληση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δεν βρήκαν το κουράγιο να σχολιάσουν τον βουλευτή της κυβέρνησης» ανέφερε η Κουμουνδούρου. «Ή απλά μπορεί για μία ακόμη φορά να προσπάθησαν να προστατέψουν τον σύμμαχο τους, ως γνήσια δεκανίκια» συνέχισε και κατέληξε λέγοντας ότι «επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση…».

Νωρίτερα η Βούλα Κεχαγιά σε συνέντευξή της (Στο Κόκκινο) ρωτήθηκε γιατί δεν κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για τους Σπαρτιάτες, κάτι που είχε πράξει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά με δήλωσή της προ ημερών, απάντησε πως «το υπόμνημα έχει την μορφή μιας επιστολής, μιας επισήμανσης και δεν μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Αν θεωρεί το ΠΑΣΟΚ ότι επηρέασε την απόφαση του Αρείου Πάγου επειδή έστειλε υπόμνημα νομίζω ότι μας κοροϊδεύει όλους». Πρόσθεσε, δε, σε άλλο σημείο πως «το να πιάνεται η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ ή όποιο άλλο κόμμα και να λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε υπόμνημα, αυτό είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Διότι δεν καθορίζει τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου ένα υπόμνημα».
Πηγή: ethnos.gr