Το Βατερλό της Ν.Δ. το λένε «Κέντρο Υγείας Ζαγοράς»

Μαζεύουν τα νερά με τους κουβάδες, καταρρέει η στέγη, το προσωπικό εργάζεται μέσα στη μούχλα και την υγρασία, αλλά για την Κυβέρνηση …πέρα βρέχει.

Ο πρώτος που «επαναστάτησε» με την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς ήταν ο Κώστας Αγοραστός. Στις 4 Αυγούστου του 2020 ο περιφερειάρχης ανακοινώνει πως θα διαθέσει χρήματα για τη στέγη που θα αναλάμβανε η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας. Δυο χρόνια «στεκούμενα» χρήματα και η στέγη δεν αποκαταστάθηκε. Η 5η ΥΠΕ έχει την τύχη της στέγης του Κέντρου Υγείας στα “χέρια” της και κατέρρευσε ένα Κέντρο Υγείας.

Προς υπεράσπιση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη με συναντήσεις και επαφές αλλά και φωτογραφήσεις σημειολογικού χαρακτήρα έσπευσε αρκετές φορές η υφυπουργός Ζέττα Μακρή.

Στις 9 Μαρτίου η ίδια δήλωσε πως είχε ενημέρωση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. κ. Θ. Γιάνναρη, για τις τελικές και άμεσες ενέργειες, που απαιτούνται, πάντα, σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, ώστε να ξεκινήσουν, αμέσως, οι εργασίες της αποκατάστασης του Κ.Υ Ζαγοράς. Οχτώ μήνες μετά και δεν μπήκε «καρφί». Η ίδια πήρε πάνω της σχεδόν το θέμα αλλά δεν έχει «πορτοφόλι» για να δίνει λύσεις. Ο Χρήστος Τριαντόπουλος που είχε «πορτοφόλι» ως Γενικός Γραμματέας Οικονομικών δεν ανακατεύτηκε με το θέμα ποτέ. Κρατήθηκε μακριά από την 5η ΥΠΕ και τον Φώτη Σερέτη όπως έχουν κρατηθεί και οι υπόλοιποι βουλευτές αλλά και οι Αγοραστός-Κολυνδρίνη, καθώς δεν υπάρχει συνεννόηση. Τον θεωρούν αναξιόπιστο με βάση τα αποτελέσματα των «έργων» του. Τα τελευταία 24ωρα Κολυνδρίνη και Μπουκώρος «ξεσπάθωσαν» για το Κέντρο Υγείας απέναντι στην ίδια την Κυβέρνηση. Η πρώτη μάλιστα έχει και στο ταμείο δεσμευμένα χρήματα που δεν αξιοποιούνται.

Κλιμάκιο των μηχανικών των κτιριακών υποδομών του ελληνικού δημοσίου επισκέφθηκε το Κ.Υ. Ζαγοράς για αυτοψία στις 28 Δεκεμβρίου 2020 και εκτίμησε ότι οι εργασίες απαιτούν 378.603€, συμπεριλαμβανομένων των νομίμων δαπανών για απρόβλεπτα, ΦΠΑ, γενικά έξοδα και εργολαβικό όφελος. Σημειώνεται ότι, μέχρι σήμερα, έχει διασφαλισθεί χρηματοδότηση ύψους 130.000 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2018 τα οποία … «κάθονται».

Η τοπική Ν.Δ. έχει καταπλακωθεί από την στέγη του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς και η πολιτική ντροπή μαζεύεται με τους κουβάδες.

ΚΑΤ. ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ