«Κοσμοπλημμύρα» για τη Μαντόνα: H δωρεάν συναυλία στην Copacabana έσπασε ρεκόρ

Η περιοχή γύρω από την παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο γέμισε για πολλά τετράγωνα καθώς η «βασίλισσα της ποπ», Μαντόνα «έκλεισε» την παγκόσμια περιοδεία της με τίτλο Celebration. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συνωστίστηκαν στην παραλία Copacabana της Βραζιλίας για τη δωρεάν συναυλία της, σε πείσμα της ζέστης.

Η άμμος και η παραθαλάσσια λεωφόρος γύρω από τη διάσημη παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο γέμισε το βράδυ του Σαββάτου από ένα πλήθος που σύμφωνα με τις Αρχές της πόλης άγγιξε το 1,6 εκατομμύριο.

Πολλοί ήταν εκεί για ώρες ή και μέρες για να βρουν μια καλή θέση, ενώ οι πλουσιότεροι θαυμαστές της Μαντόνα αγκυροβόλησαν σε δεκάδες βάρκες κοντά στην παραλία και ο κόσμος συνωστιζόταν στα μπαλκόνια από τα παραθαλάσσια διαμερίσματα.

Οι πυροσβέστες ψέκασαν νερό πριν από τη συναυλία, καθώς οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 30 βαθμούς Κελσίου, για να δροσίσουν τους θαυμαστές που συγκεντρώθηκαν κοντά στη σκηνή, ενώ πόσιμο νερό διανεμήθηκε δωρεάν. Η θερμοκρασία ήταν περίπου 27 C κατά τη διάρκεια του βραδινού σόου.

Η 65χρονη ποπ σταρ ήταν στη σκηνή για περισσότερες από δύο ώρες, ερμηνεύοντας τραγούδια όπως τα Like a Prayer, Vogue και Express Yourself από τις 22.45, καθώς ολοκλήρωσε την περιοδεία των μεγαλύτερων επιτυχιών, που ξεκίνησε στο τέλος του περασμένου έτους.

«Ρίο, εδώ είμαστε, στο πιο όμορφο μέρος του κόσμου, με τον ωκεανό, τα βουνά, τον Ιησού», είπε η Μαντόνα στο πλήθος, αναφερόμενη στο τεράστιο άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στην κορυφή του βουνού της πόλης. «Μαγεία» Στο σόου συμμετείχαν οι Βραζιλιάνοι ποπ καλλιτέχνες Anitta και Pabllo Vittar, καθώς και νεότεροι μουσικοί από σχολές σάμπα.

Περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν γύρω από τον χώρο της συναυλίας, όπου οι Rolling Stones και ο Rod Stewart έχουν επίσης συγκεντρώσει πλήθη εκατομμυρίων. Οι αρχές χρησιμοποίησαν μια στρατηγική διαχείρισης πλήθους παρόμοια με τον χειρισμό τους στους περίφημους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς της πόλης.

Οι αρχές της Βραζιλίας έχουν εντείνει την επαγρύπνησή τους για προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τη ζέστη, αφού μία νεαρή Βραζιλιάνα θαυμάστρια πέθανε σε συναυλία της Tέιλορ Σουίφτ πέρυσι λόγω θερμοπληξίας.

Οι κυβερνήσεις της πολιτείας και της πόλης του Ρίο δήλωσαν ότι δαπάνησαν 20 εκατομμύρια ρεάλ (3,1 εκατομμύρια λίρες) για τη συναυλία, ενώ το υπόλοιπο χρηματοδοτήθηκε από ιδιώτες χορηγούς. Οι αρχές εκτιμούν ότι η συναυλία θα μπορούσε να αποφέρει περίπου 300 εκατομμύρια ρεάλ (47 εκατομμύρια λίρες) στην οικονομία του Ρίο.
Πηγή: newsbomb.gr