Σοκ στο Βόλο: Δυο νέοι άνθρωποι νεκροί από κορωνοϊό μέσα σε λίγες ώρες

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Βόλου με την απώλεια δυο νέων ανθρώπων από κορωνοϊό. Μετά τον 53χρονο που κατέληξε σε νοσοκομείο της Αθήνας, έγινε γνωστό ότι “έφυγε” χτυπημένος από τον κορωνοϊό και ένας 55χρονος, επίσης ανεμβολίαστος, στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον 55χρονο επιχειρηματία Γιώργο Παπαθανασίου (φωτογραφία) που κατάγεται από την περιοχή του Αλμυρού, βρήκε πεσμένο μέσα στο σπίτι του χωρίς οξυγόνο, ο αδελφός του. Αμέσως τον μετέφερε στο Νοσοκομείο όπου όμως λίγη ώρα αργότερα κατέληξε, αρνούμενος να διασωληνωθεί.

Συγγενής του 55χρονου έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Σήμερα χάσαμε από τις ζωές μας έναν δικό μας άνθρωπο. Τον αδελφό μας. Νικήθηκε από τον covid. Ένας άνθρωπος γερός στα 55 του χρόνια χωρίς υποκείμενο νόσημα αλλά… ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΣ. Εύχομαι η απώλεια αυτή να αφυπνίσει κάποιες συνειδήσεις και να σωθούν ζωές”. 

Ο 53χρονος Οδυσσέας Χαλκιάς, που πέθανε στην Αθήνα, είχε προσβληθεί από κορωνοϊό πριν δυο εβδομάδες περίπου και αρχικά είχε νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο του Βόλου. Την περασμένη Παρασκευή διασωληνώθηκε στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης και τη Δευτέρα διακομίσθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Σωτηρία” της Αθήνας, καθώς δεν υπήρχε ελεύθερο κρεβάτι στη ΜΕΘ του “Αχιλλοπούλειου”. Δυστυχώς, ο ιός του προκάλεσε σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες και σήμερα κατέληξε.

Στο μεταξύ, στο Νοσοκομείο Βόλου οι νοσηλευόμενοι έχουν φθάσει πλέον μια ανάσα από τους 100. Σήμερα, νοσηλεύονται συνολικά 98 ασθενείς με κορωνοϊό, οι 90 στις 3 κλινικές covid και τη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης και οι 8 στη ΜΕΘ Covid.