Η Νάνσυ Καρακαντέ έφερε τη …βιώσιμη μόδα στον Βόλο – Δίνει ξανά “ζωή” σε vintage ρούχα 

Μία νέα λύση στα παλιά ρούχα που πιάνουν χώρο στις ντουλάπες, έρχεται να δώσει η Νάνσυ Καρακαντέ η οποία διατηρεί κατάστημα με vintage ρούχα στο κέντρο του Βόλου. Η νέα επιχειρηματίας που πήρε το ρίσκο να ανοίξει το κατάστημά της την περίοδο της καραντίνας μιλάει στα Gegonota.news για τον ρόλο που έπαιξαν οι ίδιοι οι Βολιώτες στην απόφασή της.

«Πολύς κόσμος ερχόταν συνεχώς και με ρωτούσε τι μπορεί να κάνει με τα ρούχα που δεν ήθελε και δεν χρειαζόταν πια. Δεν ήθελαν να τα πουλήσουν, αλλά να τα δώσουν κάπου για να “πιάσουν τόπο”. Έτσι, έβαλα ένα σημείωμα ώστε ο κόσμος που δεν χρειάζεται πλέον ρούχα, να τα φέρνει εδώ και εμείς να τα μεταποιούμε και να τα πουλάμε σε οικονομική τιμή», αναφέρει η νέα επιχειρηματίας η οποία δίνει νέα “ζωή” σε ένα παλιό ρούχο με οικονομικές αλλά και οικολογικές προεκτάσεις. «Ο κόσμος δίνει τα υφάσματα. Η ιδέα, λοιπόν, είναι να χρησιμοποιήσουμε τα παλιά υφάσματα που είναι πολύ ωραία και πολύ καλής ποιότητας, με ωραίες υφές και ωραία μοτίβα, ώστε να γίνουν κάτι καινούριο προς αγορά που είναι πιο οικονομικό.  Η τιμή εξαρτάται από την επεξεργασία που θα υποστούν» σημειώνει η κ. Καρακαντέ. Οι προεκτάσεις αυτού του εγχειρήματος δεν είναι μόνο οικονομικές.

 

«Πρόκειται για βιώσιμη μόδα που αναπτύσσεται στη συνείδηση του κόσμου καθώς έχει συνειδητοποιήσει ότι με αυτόν τον τρόπο στηρίζουμε το περιβάλλον. Πρόκειται για μια μορφή ανακύκλωσης και ταυτόχρονα ξεφεύγουμε από τον υπερκαταναλωτισμό που επιβαρύνει το περιβάλλον. Η vintage και η second hand μόδα είναι μέρος της slow fashion, καθώς δεν είναι μέρος της μαζικής παραγωγής» υποστηρίζει η ίδια.

 

Με ένα κατάστημα που υποστηρίζει τα vintage κομμάτια από αξεσουάρ μέχρι ρούχα, η κ. Καρακαντέ αναφέρει τη διαφορά μεταξύ vintage και second hand προϊόντων. «Τα vintage είναι κομμάτια δεκαετιών τα οποία μπορεί να είναι καινούρια ως stock σε αποθήκες, ενώ τα second hand μπορεί να είναι και καινούρια κομμάτια. Τα vintage είναι μοναδικά και δυσεύρετα και για αυτό είναι πιο ακριβά» υπογραμμίζει η επιχειρηματίας η οποία θα επεκταθεί και στο διαδίκτυο ακολουθώντας τις τάσεις των νέων επιχειρηματιών.

«Σύντομα, θα υπάρξει ηλεκτρονικό κατάστημα και με τη βοήθεια των κοινωνικών δικτύων καθώς ο κόσμος έχει αρχίσει να τα χρησιμοποιεί περισσότερο, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό τα οποία δεν βοηθούν τα φυσικά καταστήματα. Για τους πελάτες είναι πολύ πιο εύκολο να μπαίνουν σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μέσα από το σπίτι τους και να παραγγέλνουν ό,τι χρειάζονται και ό,τι θέλουν και αυτό να φτάνει στην πόρτα τους» αναφέρει η κ. Καρακαντέ.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ