“Πλημμύρισε” από κόσμο η Φάρμα Καραΐσκου στη γιορτή της πηλιορείτικης γαστρονομίας (φωτογραφίες)

Η πηλιορείτικη γαστρονομία γιορτάζει και φέτος στις εγκαταστάσεις της πρώτης πιστοποιημένης αγροτουριστικής φάρμας στην Θεσσαλία, έχοντας αποσπάσει και την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων. Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου ολοκληρώνεται σήμερα στη Φάρμα Καραΐσκου, στην Πορταριά Πηλίου, και ο δρόμος προς τις εγκαταστάσεις (στο 2ο χλμ. του δρόμου Πορταριάς-Χανίων) έχει μποτιλιαριστεί από τα αυτοκίνητα.

Επισκέπτες όλων ηλικιών “πλημμύρισαν” τη Φάρμα Καραϊσκου για να δουν τις εκθέσεις, να γευτούν τα προϊόντα, να παρακολουθήσουν τις ομιλίες και να συμμετάσχουν στις πεζοπορίες και στις μουσικές εκδηλώσεις.

Για δύο ημέρες η «καρδιά» του Πηλίου «χτυπά» στη «Φάρμα Καραΐσκου», σ΄ ένα πλούσιο φεστιβάλ με σκοπό την ανάδειξή της πηλιορείτικης γαστρονομίας και των τοπικών παραγωγών, πλαισιωμένο όπως πάντα και με σημαντικές πολιτιστικές και περιπατητικές αναφορές.

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας περιλάμβανε περίπατο στο μεγάλο μονοπάτι του Πηλίου, από τα Χάνια μέχρι τη φάρμα, επίδειξη παραγωγής όλων των σταδίων του μελιού από τους παραγωγούς που βρέθηκαν στην αγορά της φάρμας, στις 12.15 έγινε επίδειξη παρασκευής χορτόπιτας από το Gastronomy Hotel και ακολούθησε στις 13.00 ομιλία για το τσίπουρο στο Βόλο από τη Γαστρονομική Κοινότητα και παρουσίαση του βιβλίου του Αλ. Ψυχούλη για το τσίπουρο. 

Στη συνέχεια βραβεύτηκε ο κ. Αλ. Αλεξάνδρου, ιδιοκτήτης του ιστορικού τσιπουράδικου «Κάβουρας», στον Βόλο. Η βράβευση καθιερώνεται από φέτος και κάθε χρόνο θα βραβεύεται ένα πρόσωπο καταξιωμένο στο χώρο του, που έχει δώσει το στίγμα του στην τοπική γαστρονομία, το οποίο θα επιλέγεται από τους συνδιοργανωτές.

Η μέρα κλείνει με μια παρουσίαση των ευεργετικών ιδιοτήτων του ροδιού, τοπικές μουσικές και παραδοσιακά τραγούδια, ενώ η “αυλαία” έπεσε με μαγειρική του εφημέριου της Πορταριάς, που παρασκεύασε ένα μοναστηριακό πιάτο.