Συγκέντρωση ενάντια στην ακρίβεια την Τρίτη στην πλατεία Ελευθερίας

Εργατικά σωματεία και φορείς του Βόλου διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ακρίβεια, την Τρίτη 11 Οκτώβρη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

Πάει πολύ να μας απειλούν να μας κόψουν και τα στοιχειώδη εάν δε πληρώσουμε τους λογαριασμούς ή δεν περιορίσουμε κι άλλο τις ανάγκες μας, για να πιαστούν οι στόχοι της «εξοικονόμησης» ρεύματος, όταν ένα στα δύο νοικοκυριά δεν μπορεί ούτε και τώρα να πληρώσει τους λογαριασμούς, έχοντας περιορίσει στο ελάχιστο την κατανάλωση ρεύματος.

Πάει πολύ να στερούμαστε διαρκώς και τα ποιο βασικά που χρειαζόμαστε για την διατροφή μας και οι τιμές στα σούπερ μάρκετ να είναι απλησίαστες.

Πάει πολύ τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε σχολειά χωρίς εκπαιδευτικούς, χωρίς καθαριότητα, χωρίς θέρμανση και προστασία από την πανδημία. Η υγεία μας να βρίσκεται διαρκώς σε κίνδυνο χωρίς μέτρα ασφάλειας στην δουλειά και με νοσοκομεία χωρίς υγειονομικούς, υλικά και χρηματοδότηση.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης: 
· Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό.

· Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

· Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

· Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.

· Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν.

· Δωρεάν δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους στην Α’ και Β’ ΒΙ.ΠΕ. κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών καθώς και στους εργαζόμενους στο εμπόριο. Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.

· Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες. Καμία σκέψη για τηλεκπαίδευση στα σχολεία εξαιτίας του ενεργειακού. Να λυθούν τα προβλήματα των υλικοτεχνικών υποδομών.

· Άμεση κάλυψη των ελλείψεων στο Νοσοκομείο του Βόλου με προσλήψεις μόνιμων, πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.