Διαμαρτυρία των δασκάλων στον Βόλο: “Να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι νεοδιορισμένοι”

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε σήμερα ο Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών Μαγνησίας, με τη συμπαράσταση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης που αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Κύριο αίτημα των εκπαιδευτικών είναι να σταματήσει  η εργασιακής ομηρία και να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι νεοδιορισμένοι που συμπληρώνουν τη διετία χωρίς επιπλέον προϋποθέσεις. Σημειώνεται ότι για όσους διορίστηκαν την τελευταία διετία, δεν έχουν προχωρήσει ακόμη οι διαδικασίες μονιμοποίησης, κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ Φίλιππος Κωνσταντινίδης:

Επίσης, οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διεκδικούν άμεση καταβολή δώρου Χριστουγέννων, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στους μισθούς τους, απόδοση του ΜΚ 2016 – 2017, αφορολόγητο στις 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί.

Ο γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων Μαγνησίας Φωκάς Καρακούσης:

Άλλα αιτήματα της σημερινής κινητοποίησης ήταν εξίσωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια Δημοτικά με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών και η κατάργηση των νόμων 4692/20, 4823/21 και όλο το πλαίσιο που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων.