Νέα εισαγγελική παρέμβαση στον Αλμυρό – «Θηριωδία» με δολοφονημένα ζώα από φόλες

Η μια εισαγγελική παρέμβαση διαδέχεται την άλλη στον Αλμυρό για τα αδέσποτα ζώα, όπου καμία μέριμνα δεν λαμβάνεται από τον δήμο για την ευζωϊα τους. Χθες διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική για τις μαζικές θανατώσεις ζώων με φόλες και η εισαγγελία ζητάει από την αστυνομία άμεση διερεύνηση της υπόθεσης για να βρεθεί ο υπαίτιος ή οι υπαίτιοι που θανατώνουν αδέσποτα και δεσποζόμενα σκυλιά.

Περιφερειακά του κέντρου του Αλμυρού η περιοχή έχει γεμίσει φόλες και δολοφονούνται ζώα , ενώ η κοινωνία είναι διχασμένη σε έναν δήμο που δεν διαθέτει ούτε καταφύγιο.

Τα αδέσποτα στον Αλμυρό είναι ένα ζήτημα το οποίο αποτελεί πλέον μάστιγα γιατί δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ και τα κοινωνικά δίκτυα κατακλύζονται από μηνύματα και αναρτήσεις που είτε «δικαιώνουν» τους εξολοθρευτές, είτε τους καταδικάζουν και απαιτούν σύλληψή τους καθώς φόλες εντοπίζονται ακόμα και σε παιδικές χαρές.

«Η θηριωδία που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες στον Αλμυρό δεν έχει προηγούμενο με τις φόλες. Καθημερινά «χάνουμε» τα δικά μας ζώα όχι μόνο τα αδέσποτα. Βγαίνουμε βόλτα και τα σκυλιά μας τρώνε φόλες. Είμαστε δεκάδες κάτοικοι που το έχουμε αυτό το πρόβλημα. Δεν σώζεται κανένα ζωάκι. Με το φάρμακο που βάζουν αυτή την περίοδο δεν σώζεται κανένα ζώο. Τις τελευταίες βδομάδες έχουν μετρηθεί τουλάχιστον 50 νεκρά ζώα», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.