Έφη Αντωνίου: Για πρώτη φορά δόθηκε η δυνατότητα για δωρεάν προληπτική οδοντιατρική

Συνάντηση με τον Οδοντιατρικό Συλλόγο Μαγνησίας πραγματοποίησε η υποψήφια Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας κ. Έφη Αντωνίου – Χουβαρδά. Η υποψήφια Βουλευτής συνομίλησε με την Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Τίνα Κλάρα και τα μέλη κ.κ. Κοτσανίδου Στέλλα και Καρακίτσου Ευαγγελία σχετικά με τη δράση του Οδοντιατρικού Συλλόγου τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Η κ. Κλάρα ενημέρωσε την κ. Αντωνίου – Χουβαρδά σχετικά με τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα του Συλλόγου που αφορούν στην αύξηση των συντάξεων των οδοντιάτρων, στα επιδόματα μητρότητας και ασθενείας, αλλά και για τη συμμετοχή σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την αντικατάσταση του εξοπλισμού των οδοντιατρείων με ευνοϊκότερες απαιτήσεις. Παράλληλα, συζήτησαν για τις οδοντιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται στα Κέντρα Υγείας και την αναγκαιότητα της αναβάθμισης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
Έμφαση δόθηκε στο πρόγραμμα ‘dentist pass’, που αφορά στην δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι 660.000 παιδιά με την κ. Αντωνίου – Χουβαρδά να επισημαίνει ότι για πρώτη φορά δίδεται η δυνατότητα για δωρεάν προληπτική οδοντιατρική και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα του Υπουργείου Υγείας.
Η πρόεδρος κ. Κλάρα και τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου ευχήθηκαν στην κ. Αντωνίου – Χουβαρδά καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου, με την υποψήφια Βουλευτή να δεσμεύεται ότι θα είναι δίπλα στα αιτήματα του Συλλόγου Οδοντιάτρων.