Έκανε την έκπληξη και σήκωσε το Κύπελλο ο Θησέας Αγριάς

Κυπελλούχος για τη σεζόν 2022/23 στέφθηκε ο Θησέας Αγρίας επικρατώντας με 1-0 του Ολυμπιακού Βόλου στον μεγάλο τελικό!

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε χαμηλό τέμπο, με τον Θησέα να απειλεί πρώτος με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλμασίδη στο 8′ να περνά λίγο πάνω τα δοκάρια. Ανεκμετάλλευτο πέρασε στο 19ο λεπτό και το καλοεκτελεσμένο κόρνερ του Διαμαντόπουλου, καθώς κανείς δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα προς τα δίχτυα, ενώ στο 27′ ο Κόλα έκανε ωραία ατομική προσπάθεια αλλά πλάσαρε ψηλά.

Η ομάδα της Αγριάς είχε ίσως την καλύτερη στιγμή της στο 37′ με τον Αλμασίδη να βρίσκεται σε επίκαιρη θέση στην καρδιά της περιοχής αλλά να μην καταφέρνει να πλασάρει εύστοχα στην έξοδο του τον Κωνσταντίνου. Στο 40′ ο Διαμαντόπουλος σούταρε δυνατά όμως ο Κεφαλάς μπλόκαρε χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα, με τον Ολυμπιακό Βόλου να έχει ακόμα μια καλή στιγμή με τη συμπλήρωση του ημιχρόνου, όταν ο Παπαδήμος, ο Κόλα και ο Αναστασίου συνδυάστηκαν όμορφα, αλλά το σουτ του τελευταίου κατέληξε στην αγκαλιά του κίπερ του Θησέα.

0

Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου μέρους ανήκε στον Θησέα, με τον Καραμανλή να επιχειρεί μια ψιλοκρεμαστή κεφαλιά στην έξοδο του Κωνσταντίνου στο 51′ αλλά να βλέπει τη μπάλα να καταλήγει στην… οροφή της εστίας του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ στο 59′ ο ίδιος ποδοσφαιριστής πλάσαρε άστοχα, μετά από όμορφη συνεργασία των παικτών του Δημήτρη Κόφφα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου απάντησε με το δυνατό σουτ του Θεοδωρόπουλου από πλάγια θέση να καταλήγει λίγο άουτ στο 73′, ενώ δύο λεπτά μετά ο Σκοπελίτης εξαπέλυσε μια.. οβίδα στην κίνηση, αλλά ο Κεφαλάς απογειώθηκε για να κρατήσει την εστία του απαραβίαστη.

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο και κείμενο

Τα λεπτά κυλούσαν, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει ακόμα μια καλή φάση στο 89′, όταν ο Κατσαγεωργίου επωφελήθηκε από τις κόντρες, βγήκε σε πλάγιο τετ α τετ αλλά ο Κεφαλάς τον έκλεισε και έδιωξε τον κίνδυνο. Κάπως έτσι η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στον έξτρα χρόνο για να λύσουν τις διαφορές τους.

Ο Θησέας μπήκε με ορμή στην παράταση και στο 95′ άγγιξε το γκολ όταν ο Αλεξίου έριξε μια «φωτοβολίδα» αναγκάζοντας τον Κωνσταντίνου σε εντυπωσιακή απόκρουση για να μείνει το 0-0. Η ομάδα της Αγριάς ωστόσο ευτύχησε να προηγηθεί στην αμέσως επόμενη φάση, όταν μετά από γέμισμα στην περιοχή των ερυθρολεύκων η κεφαλιά του Σκοπελίτη γύρισε προς τα πίσω, με τον Ρακή να καιροφυλακτεί και να κάνει με κεφαλιά το 1-0 μέσα σε αποθέωση!

1

Στο 111′ ο Σιμιτσής βγήκε ολομόναχος στην κόντρα επίθεση, όμως κουρασμένος μπαίνοντας στην περιοχή, πλάσαρε αδύναμα πάνω στον Κωνσταντίνου. Ο Θησέας είχε ακόμα μια ευκαιρία με τον Καραμανλή την κόντρα, όταν ο Ολυμπιακός Βόλου είχε βγει μπροστά κυνηγώντας την ισοφάριση, με τους ερυθρολεύκους να ψάχνουν αλλά να μη βρίσκουν με τίποτα το πολυπόθητο τέρμα.

Κάπως έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με τον Θησέα Αγριάς να στέφεται Κυπελλούχος για τη σεζόν 2022/23!

Πηγή: regista.gr