Βόλος: “Ηθελα να στηρίξω το παιδί μου”- Τι είπε η μητέρα που πέρασε ηρωϊνη στο κρατητήριο

Δεν μπορούσε να αντέξει το γεγονός ότι ο 20χρονος γιός της θα περνούσε στερητικό σύνδρομο στο κρατητήριο και αποφάσισε να περάσει μικροποσότητα ηρωϊνης μέσα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας . Ο 20χρονος γιός της είχε συλληφθεί για μπαράζ κλοπών και χθες θα περνούσε από ανάκριση καθώς τον βάραινε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατά συρροή και κατ΄επάγγελμα εγκληματικές πράξεις. Η μητέρα του με την οποία είχε τηλεφωνική επικοινωνία δέχτηκε να του περάσει προχθές ηρωϊνη στο κρατητήριο “για να μην πονάει”.

Ο νεαρός αφέθηκε χθες ελεύθερος υπό όρους μετά την απολογία του στον ανακριτή, αλλά η 44χρονη μητέρα του κρατείται και αντιμετωπίζει δίωξη για κακούργημα, και συγκεκριμένα για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών σε σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης. Η 44χρονη ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

«Ηθελα να τον βοηθήσω . Το παιδί μου κλέβει για την δόση του, ζούμε μια αφόρητη κατάσταση», είπε με δάκρυα η μητέρα και η Εισαγγελία έδωσε εντολή για διενέργεια τοξικολογικής αλλά και ψυχιατρικής εξέτασης του 20 χρονου. Στόχος των αρχών για τον νεαρό χρήστη είναι να τεθεί υπό παρακολούθηση σε κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης με εισαγγελική εντολή . Ο νεαρός με το ποινικό μητρώο, πριν λίγες ημέρες έκλεψε μέσα σε δώδεκα ώρες, έναν φούρνο, ένα μηχανάκι και ένα καφέ από όπου αφαίρεσε τάμπλετ και κινητά, ενώ εκκρεμούν σε βάρος του τρεις ακόμη δικογραφίες για κλοπές από τον περασμένο Μάρτιο.
Η σύλληψη

Η 44χρονη συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς προσπάθησε να εισάγει στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με ποσότητα ηρωίνης μικτού βάρους 3,44 γραμμαρίων, την οποία είχε αποκρύψει σε προσωπικά είδη που προορίζονταν για τον 20χρονο γιο της. Οταν εξετάστηκαν τα προσωπικά είδη του νεαρού βρέθηκε η ηρωϊνη.