Βόλος: Ανησυχούν οι βιομήχανοι για την κάμψη – “Η Ευρώπη στηρίζει” δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Μικρή, αλλά υπαρκτή κάμψη στη βιομηχανική παραγωγή, καταγράφει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και στη Γενική του Συνέλευση στον Βόλο ο πρόεδρος κ. Συριανός, τόνισε ότι το ενεργειακό κόστος και η αύξηση του κόστους πρώτων υλών, δημιουργούν συνθήκες ανησυχίας, όταν η βιομηχανία ήταν εκείνη που “κράτησε” την χώρα μέσα στην κρίση.
“Εχουμε κάθε λόγο να είμαστε ανήσυχοι για τις εξελίξεις”  τόνισε ο κ. Συριανός.

“Εάν θέλουμε να πετύχουμε 3% μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης από το μέσο όρο της Ευρώπης θα χρειαστούμε 14 χρόνια για να φτάσουμε εκεί που ήμασταν το 2008”, σνέφερε.

 

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, που είναι και κεντρικός ομιλητής στη Γενική Συνέλευση των Βιομηχάνων , τόνισε ότι η Ευρώπη θα σταθεί συμπαραστάτης στις επιχειρήσεις για να βρίσκονται σταθερά στον δρόμο της ανταγωνιστικότητας, σε καιρούς εξωγενών απειλών και κρίσεων. “Εχουμε για πρώτη φορά πρωτοφανείς κοινοτικούς πόρους στην διάθεσή μας και η περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Νομός είναι από τους εθνικούς πρωταγωνιστές”, είπε. Ο κ. Σχοινάς δήλωσε πως σε όλη την Ευρώπη υπάρχει διαμαρτυρία για το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις δεν βρίσκουν προσωπικό με δεξιότητες για να ανταποκριθεί στην ψηφιακή μετάβαση και σε αυτό το επίπεδο θα πρέπει να στραφεί και η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό.

 

“Οικονομία δεν θα υπάρξει εάν δεν υπάρξει μια χώρα με ασφαλή σύνορα, και μια χώρα που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω”, δήλωσε επίσης ο ίδιος και αναφέρθηκε στην ιστορική συμφωνία που υπογράφηκε στο Λουξεμβούργο για το μεταναστευτικό.