Βρισιές, ειρωνείες, χαστούκια: Διάσημοι ηθοποιοί που τσακώθηκαν σε γυρίσματα

Στην αυτοβιογραφία της «Rebel Rising» που κυκλοφόρησε φέτος, η ηθοποιός Ρέμπελ Γουίλσον περιλαμβάνει ένα κεφάλαιο με τίτλο «Ο Σάσα Μπάρον Κόεν και άλλοι μ*λάκες», στο οποίο γράφει για την ατυχή συνεργασία της με τον κωμικό στα γυρίσματα της ταινίας «The Brothers Grimsby» (προβλήθηκε στη χώρα μας με τον τίτλο… «Πρακτοράτζα»).

«Είναι άλλο πράγμα κάποιος που είναι χοντρός να το εκμεταλλεύεται για να κάνει κωμωδία και άλλο κάποιος άλλος να τον ταπεινώνει για αυτό», σημείωσε η ηθοποιός, προσθέτοντας ότι στα γυρίσματα ο Σάσα Μπάρον Κόεν της έλεγε συνεχώς να κάνει γυμνές σκηνές. Μάλιστα ισχυρίζεται ότι παραπονέθηκε γι’ αυτό στον ατζέντη τους (έχουν τον ίδιο), ενώ ο Κοέν με τη σειρά του έχει διαψεύσει τα πάντα.

rebel-cohen.jpg
Ρέμπελ Γουίλσον και Σάσα Μπάρον Κόεν στην ταινία «The Brothers Grimsby»

Columbia Pictures / Sony Pictures

Η Γουίλσον γράφει ότι αισθάνθηκε «ντροπή» και «έλλειψη σεβασμού στο πλατό», δεν συμμετείχε στην προώθηση την ταινία όταν κυκλοφόρησε, και δεν την έχει δει ποτέ μέχρι σήμερα.

Ας δούμε μερικούς ακόμη ηθοποιούς που «σκοτώθηκαν» μεταξύ τους σε γυρίσματα ταινιών, σύμφωνα με τον Independent.

Ντουέιν Τζόνσον και Βιν Ντίζελ

johnson-diesel.jpg
Βιν Ντίζελ και Ντουέιν Τζόνσον στην ταινία «Fast Five»

Universal Pictures

Αν και γύρισαν μαζί τέσσερις ταινίες της σειράς «Fast & Furious» («Οι Μαχητές των Δρόμων»), ο Ντουέιν Τζόνσον και ο Βιν Ντίζελ δεν κατάφεραν να συνυπάρξουν αρμονικά. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Rolling Stone» το 2016 ο Τζόνσον χαρακτήρισε τον Ντίζελ «φλώρο» (candy ass) και «χέστη» (chicken shit), εξηγώντας ότι οι δυο τους έχουν «μια θεμελιώδη διαφορά φιλοσοφίας στο πώς προσεγγίζουμε την κινηματογραφική παραγωγή και τη συνεργασία».

Ο Ντίζελ ισχυρίστηκε αργότερα ότι οι δυσκολίες προήλθαν από το γεγονός ότι εκείνος έδινε στον Τζόνσον συμβουλές υποκριτικής, τις οποίες ο τελευταίος δεν επιθυμούσε. «Το έκανα για να φτάσει η ερμηνεία του εκεί που έπρεπε να είναι», δήλωσε ο Ντίζελ στο «Men’s Health». Το σχόλιο του Τζόνσον; «Γέλασα πολύ με αυτό, νομίζω ότι όλοι γέλασαν. Και το αφήνω εδώ, και τους εύχομαι καλή τύχη με όλες τις υπόλοιπες ταινίες “Fast & Furious” που θα κάνουν χωρίς εμένα».

Τζίλιαν Άντερσον και Ντέιβιντ Ντουκόβνι

anderson-duchovny.jpg
Τζίλιαν Άντερσον και Ντέιβιντ Ντουκόβνι στη σειρά «X-Files»

20th Century Fox Television

Οι πρωταγωνιστές των «X-Files» είναι πλέον καλοί φίλοι, αλλά δεν συμφωνούσαν πάντα. «Η εξοικείωση γεννά περιφρόνηση», δήλωσε ο Ντουκόβνι στο περιοδικό «Metro» το 2008. «Δεν έχει να κάνει με το άλλο πρόσωπο. Όλα αυτά ξεθωριάζουν και σου μένει μόνο η εκτίμηση και η αγάπη για τους ανθρώπους με τους οποίους έχεις δουλέψει τόσο καιρό. Συνηθίζαμε να διαφωνούμε για το τίποτα. Δεν αντέχαμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλον».

Το 2015, η Anderson παραδέχτηκε μιλώντας στον «Guardian»: «Η σχέση μας ήταν πολύ έντονη. Θέλω να πω, ναι, υπήρχαν σίγουρα περίοδοι που μισούσαμε ο ένας τον άλλον. Ή, μάλλον, το μίσος είναι πολύ δυνατή λέξη. Δεν μιλούσαμε για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ήταν έντονο».

Τομ Χάρντι και Σαρλίζ Θερόν

hardy-theron.jpg
Τομ Χάρντι και Σαρλίζ Θερόν στην ταινία «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής»

Warner Bros. Pictures

Το 2020, οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής» (Mad Max: Fury Road) μίλησαν για την περιβόητη διαμάχη τους στα γυρίσματα το 2015. Ο Χάρντι δήλωσε στους «New York Times»: «Εκ των υστέρων, νομίζω ότι είχα ξεφύγει σε πολλά πράγματα. Η πίεση και για τους δυο μας ήταν συντριπτική μερικές φορές. Αυτό που εκείνη χρειαζόταν ήταν ένας καλύτερος, ίσως πιο έμπειρος, συνεργάτης. Θέλω να πιστεύω ότι τώρα που είμαι μεγαλύτερος και πιο άσχημος, θα μπορούσα να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων».

Η Θερόν πρόσθεσε: «Δεν είχα αρκετή ενσυναίσθηση για να καταλάβω πραγματικά, αληθινά πώς πρέπει να ένιωθε να μπαίνει στη θέση του Μελ Γκίμπσον. Υψώναμε τείχη για να προστατευτούμε αντί να πούμε ο ένας στον άλλον: “Αυτό είναι τρομακτικό για σένα και είναι τρομακτικό και για μένα. Ας είμαστε ευγενικοί μεταξύ μας”. Κατά έναν περίεργο τρόπο, λειτουργούσαμε όπως οι χαρακτήρες μας: Όλα είχαν να κάνουν με την επιβίωση».

Τζούλια Ρόμπερτς και Νικ Νόλτε

roberts-nolte.jpg
Νικ Νόλτε και Τζούλια Ρόμπερτς στην ταινία «Πρωτοσέλιδος έρωτας»

Buena Vista Pictures

Αφού συμπρωταγωνίστησε με τον Νικ Νόλτε στην ταινία «Πρωτοσέλιδος έρωτας» (I Love Trouble), η Τζούλια Ρόμπερτς δήλωσε σε συνέντευξή της στους «New York Times» το 1993: «Από τη στιγμή που τον γνώρισα, κάπως ζορίζαμε ο ένας τον άλλον, και, φυσικά, εκνευριζόμασταν». Ενώ μπορεί να είναι «εντελώς γοητευτικός και πολύ καλός», πρόσθεσε, «είναι επίσης εντελώς αηδιαστικός. Θα με μισήσει που το λέω αυτό, αλλά φαίνεται ότι επιδιώκει επίτηδες να απωθεί τους ανθρώπους».

«Δεν είναι ωραίο να αποκαλείς κάποιον “αηδιαστικό”», απάντησε ο Νικ Νόλτε μέσω των «Los Angeles Times». «Αλλά δεν είναι καλό άτομο. Όλοι το ξέρουν αυτό».

Ράιαν Γκόσλινγκ και Ρέιτσελ ΜακΆνταμς

gosling-mcadams.jpg
Ράιαν Γκόσλινγκ και Ρέιτσελ ΜακΆνταμς στην ταινία «Το Ημερολόγιο»

New Line Cinema

Μετά τα γυρίσματα του «Ημερολογίου» (The Notebook), ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Ρέιτσελ ΜακΆνταμς ήταν ζευγάρι για αρκετά χρόνια. Αλλά δεν τα πήγαιναν πάντα καλά. Ο σκηνοθέτης Νικ Κασαβέτης το 2014 περιέγραψε μια ιδιαίτερα δύσκολη μέρα στα γυρίσματα:

«Ο Ράιαν ήρθε σε μένα, με 150 ανθρώπους να βρίσκονται στο πλατό ενώ εκείνος έκανε μια σκηνή με τη Ρέιτσελ, και μου είπε: “Νικ, θα την πάρεις από εδώ και θα φέρεις μια άλλη ηθοποιό να διαβάσει μαζί μου εκτός κάμερας;” Του λέω: “Τι;” Μου λέει: “Δεν μπορώ. Δεν μπορώ να το κάνω μαζί της. Απλά δεν βγαίνει τίποτα από αυτό”».

«Μπήκαμε σε ένα δωμάτιο με έναν παραγωγό∙ άρχισαν να ουρλιάζουν και να φωνάζουν ο ένας στον άλλον. Εγώ βγήκα έξω για τσιγάρο», είπε ο Κασσαβέτης. «Μετά από λίγη ώρα, βγήκαν έξω και είπαν: “Εντάξει, ας το κάνουμε”».

Κιμ Κατράλ και Σάρα Τζέσικα Πάρκερ

parker-catttall.jpg
Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και Κιμ Κατράλ στην ταινία «Sex and the City 2»

Warner Bros. Pictures

Οι δύο πρωταγωνίστριες του «Sex and the City» έχουν κακές σχέσεις εδώ και χρόνια. Κι αν η Πάρκερ το διαψεύδει συνεχώς, η Κατράλ δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Στην εκπομπή «Life Stories» το 2017, η Κατράλ δήλωσε ότι η Πάρκερ «θα μπορούσε να ήταν πιο ευγενική» σχετικά με την άρνησή της να συμμετάσχει σε μια τρίτη ταινία «Sex and the City». Πρόσθεσε επίσης ότι οι τέσσερις πρωταγωνίστριες της σειράς (Σίνθια Νίξον και Κριστίν Ντέιβις ήταν οι άλλες δύο), «δεν ήταν ποτέ φίλες».

Τον Φεβρουάριο του 2018, όταν πέθανε ο αδερφός της Κατράλ, Κρις, η Πάρκερ έγραψε ένα συλλυπητήριο σχόλιο στο Instagram της Κατράλ, η οποία απάντησε: «Δεν χρειάζομαι την αγάπη ή την υποστήριξή σου σε αυτή την τραγική στιγμή @sarahjessicaparker». Και στη συνέχεια, κατηγόρησε την Πάρκερ ότι «εκμεταλλεύεται την τραγωδία μας για να αποκαταστήσει την εικόνα του “καλού κοριτσιού” που θέλει να έχει».

Ντάστιν Χόφμαν και Μέριλ Στριπ

hoffman-streep.jpg
Ντάστιν Χόφμαν και Μέριλ Στριπ στην ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ»

Columbia Pictures

Η Μέριλ Στριπ δήλωσε ότι ο Ντάστιν Χόφμαν «ξεπέρασε τα όρια» όταν της έδωσε ένα αληθινό χαστούκι στο πρόσωπο σε μια σκηνή της ταινίας «Κράμερ ενανίον Κράμερ» το 1979. Για τη συγκεκριμένη σκηνή, δήλωσε στους «New York Times» το 2018: «Όταν είσαι ηθοποιός και είσαι σε μια σκηνή, πρέπει να αισθάνεσαι ελεύθερος. Είμαι σίγουρη ότι έχω πονέσει άθελά μου ανθρώπους σε ανάλογες σκηνές. Αλλά εκείνος με χαστούκισε κανονικά. Και το βλέπετε στην ταινία. Ήταν υπερβολή».

Ο Χόφμαν είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι περνούσε ένα δύσκολο διαζύγιο εκείνη την περίοδο και ξέσπαγε πάνω στη Στριπ όσα ένιωθε για τη διαμάχη με την αληθινή σύζυγό του.

cnn.gr