Ο Λαρισαίος «σωματοφύλακας» της Ζωής και η οκτάχρονη σχέση που τους έβαλε χέρι – χέρι στη βουλή

Τις καυτές μέρες του δημοψηφίσματος, το καλοκαίρι του 2015, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στα 38 της χρόνια, ήταν πρόεδρος της Βουλής με 235 ψήφους, ένα ρεκόρ που έσπασε μετά από τέσσερα χρόνια, όταν ο Κώστας Τασούλας πήρε 283 ψήφους. Οι περισσότεροι από εκείνους που την είχαν ψηφίσει το είχαν ήδη μετανιώσει, ωστόσο στην κοινωνία είχε πλέον αρκετούς θαυμαστές. Εκείνη την περίοδο δεν είχε ανακαλύψει ακόμα τις καρδούλες, αλλά προτιμούσε να φωτογραφίζεται με υψωμένη τη γροθιά και να ρωτά απειλητικά «Τι είπατε;» στις τηλεοπτικές της εμφανίσεις.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν επρόκειτο να μακροημερεύσει στην προεδρία της Βουλής, καθώς διαφώνησε με το «Οχι» που έγινε «Ναι» από τον Αλέξη Τσίπρα και έκτοτε τον καταγγέλλει εφ’ όλης της ύλης, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση, τόσο πριν όσο και μετά το δημοψήφισμα, δεν είχε διαθέσιμο χρόνο, οπότε δεν είδε ποτέ ένα email που είχε λάβει από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Διαμαντή Καραναστάση, ο οποίος δήλωνε τη διάθεσή του να τη βοηθήσει στον «μεγάλο αγώνα» που έδινε.

Λίγους μήνες μετά το email που δεν διαβάστηκε ποτέ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρακολουθεί τον Καραναστάση να παίζει με το Θέατρο Τέχνης και στο τέλος της παράστασης εκείνος της συστήνεται στα καμαρίνια μαζί με τους συμπρωταγωνιστές του. Μιλούν περί ανέμων και υδάτων, μέχρι που ο ηθοποιός αστειευόμενος της λέει ότι πρέπει να τσεκάρει το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο. Από εκείνη τη στιγμή η κουβέντα πήρε άλλη τροπή και έγινε πιο πολιτική. Οπως έχει πει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, οι δυο τους συζητούσαν μέχρι την ώρα που κατάλαβαν ότι το θέατρο είχε πια αδειάσει και είχαν μείνει τελευταίοι.

Κανονίζουν λοιπόν να συναντηθούν την επόμενη μέρα και ανταλλάσσουν τηλέφωνα. Ηταν η αρχή μιας ερωτικής σχέσης που κατέληξε πολιτικό talk of the town και έκοψε από τη Βουλή 2-3 υποψήφιες της Πλεύσης Ελευθερίας. Οκτώ χρόνια μετά από εκείνη την πρώτη, τυχαία συνάντηση, ο Διαμαντής Καραναστάσης δεν είναι μόνο το alter ego της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη ζωή, αλλά και βουλευτής, αφού τοποθετήθηκε από την αρχηγό της Πλεύσης Ελευθερίας σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθηνών, προκαλώντας τις αντιδράσεις των «κομμένων», οι οποίες πάντως δεν ελήφθησαν υπ’ όψιν από τους ψηφοφόρους που έδωσαν 3,17% στο «κόμμα της Ζωής».

Φαινόμενο

Ο Διαμαντής Καραναστάσης ήξερε ότι θα γινόταν ηθοποιός από τότε που ήταν μαθητής Δημοτικού στη Λάρισα και οι γονείς του τον πήγαν για πρώτη φορά στο θέατρο. Η μητέρα του άκουσε το κλάμα του για πρώτη φορά στις 2 Μαρτίου του 1974 και ο μικρός έζησε μέχρι τα 18 του χρόνια σε μια οικογένεια που φρόντισε να μην του λείψει τίποτε.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 πέρασε στο ΕΜΠ. Η κάθοδος στην Αθήνα τού έδωσε την ευκαιρία να κυνηγήσει το όνειρο της υποκριτικής ξεκινώντας -παράλληλα με τις σπουδές του- να φοιτά στον «Ιασμο» του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Ξεχωρίζει τόσο, που του προτείνουν πρωταγωνιστικό ρόλο από το πρώτο έτος για μια σειρά της ΕΡΤ και, όπως λέει ο ίδιος στο βιογραφικό του, «από τότε ξεκίνησα να δουλεύω στο θέατρο και την τηλεόραση με μόνιμο σύμβουλό μου στις επιλογές μου το ένστικτό μου…».

Το τελευταίο θα αποδειχθεί καλό για τον νεαρό ηθοποιό που θα γίνει ευρέως γνωστός από τη σειρά «Κωνσταντίνου και Ελένης», ενώ παράλληλα η χροιά της φωνής του αρέσει πολύ στους διαφημιστές – σε τέτοιον βαθμό μάλιστα που μέχρι σήμερα η φωνή του ακούγεται σε πάνω από 7.500 τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες animation.

Παράλληλα ασχολήθηκε και με τη σκηνοθεσία, ενώ λίγο πριν από τις εκλογές του Ιουνίου ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στα γυρίσματα της σειράς «So long, Marianne», μια διεθνή παραγωγή για τη ζωή του Λέοναρντ Κόεν στην Yδρα, ένα νησί που λάτρεψε ο μεγάλος Καναδός τραγουδοποιός. Παρά το βαρύ πρόγραμμά του, πάντως, ήταν πάντα εκεί όταν τον χρειαζόταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου για να συντονίσει και να σκηνοθετήσει τα διαφημιστικά σποτ για την Πλεύση Ελευθερίας. Το βράδυ των εκλογών η τηλεοπτική κάμερα συνέλαβε τον Διαμαντή Καραναστάση να δίνει ένα τρυφερό φιλί στη σύντροφό του, με τη συνέχεια να αναμένεται στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Οταν ο Δ. Καραναστάσης γνώρισε την εκρηκτική Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκείνη ήταν παντρεμένη με τον πλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού Απόστολο Μαντή. Είχαν παντρευτεί μετά από δεκαετή σχέση, τον Σεπτέμβριο του 2014, στην Αιδηψό, αλλά τελικά ο γάμος δεν ευδοκίμησε, όπως κι αυτός του Καραναστάση με τη σκηνοθέτιδα Μαριάννα Κάλμπαρη, με την οποία απέκτησαν και δύο παιδιά.

Το ειδύλλιο ξεκίνησε αθόρυβα, αλλά γρήγορα έγινε κοινό μυστικό στα πολιτικά πηγαδάκια, ενώ από το 2020 ξεκινούν να εμφανίζονται μαζί σε φωτογραφίες που ανεβάζουν στα social media. Σε πρόσφατη τηλεοπτική της συνέντευξη η κυρία Κωνσταντοπούλου μίλησε για τη γνωριμία που άλλαξε τις ζωές και των δύο, επισημαίνοντας: «Είναι μια σχέση που έχει ανοιχτές διαδρομές και με διαρκώς ανοιχτούς δρόμους. Και είναι και μια σχέση που έχει τις προκλήσεις της – κι εμένα μ’ αρέσουν οι προκλήσεις. Μου αρέσει τα πράγματα να μην είναι ούτε συμβατικά ούτε δεδομένα, θέλω να είναι ενεργά και ζωντανά. Να διεκδικείς τον άλλο και να σε διεκδικεί ανά πάσα στιγμή».

Το ζευγάρι ζει πια μαζί – και έτσι ο θόρυβος που ξέσπασε όταν η επικεφαλής του κόμματος τοποθέτησε τον σύντροφό της στη δεύτερη θέση της λίστας στην Α’ Αθηνών, κάτω από την ίδια, και στη συνέχεια επέλεξε να πάρει την έδρα της Β’ Θεσσαλονίκης βάζοντάς τον στη Βουλή ήταν αναμενόμενος.