Καλοκαίρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και συνοδούς τους στο «Αθανασάκειο» από 24 έως 28 Ιουλίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας πραγματοποιεί και φέτος καλοκαιρινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και τους συνοδούς τους.

«Οι στήλες στο φως!», είναι ο τίτλος του εκπαιδευτικού προγράμματος στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου που απευθύνεται σε παιδιά 8-10 ετών και τους συνοδούς/γονείς τους.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί από Δευτέρα 24 Ιουλίου έως και Παρασκευή 28 Ιουλίου (εκτός Τρίτης που το Μουσείο παραμένει κλειστό).

Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι περίπου μία ώρα, ανάλογα και με τον ρυθμό της ομάδας και ξεκινά στις 10:30 το πρωί.

Μικροί και μεγάλοι θα μελετήσουν τις επιτύμβιες στήλες της αρχαίας Δημητριάδας υπό το φως νέων επιστημονικών δεδομένων και θα ανακαλύψουν πτυχές της ζωής των κατοίκων της αρχαίας πόλης!

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, κατά τις ώρες 10.00– 14.00, στο τηλέφωνο: 24210 76278 (εσωτ. 123), κ. Ευμορφία Τσιαμάγκα, μουσειοπαιδαγωγό ΕΦ.Α. Μαγνησίας.

Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Εάν μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οι συνοδοί/γονείς επιθυμούν να δουν τους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου πληρώνουν εισιτήριο (4 ευρώ γενική είσοδος, 2 ευρώ για ειδικές κατηγορίες –άνεργοι, ΑΜΕΑ κ.λπ. – με την επίδειξη των σχετικών δικαιολογητικών, παιδιά/νέοι ως 25 ετών δωρεάν).

Για κάθε παιδί θα πρέπει να υπάρχει συνοδός/γονέας.