Ο ρόλος Παπατόλια στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και το μπρα ντε φερ των κομμάτων

Ο Απόστολος Παπατόλιας ενώ κάνει τις διακοπές του στη Δονούσα δέχτηκε τηλεφώνημα από την Κουμουνδούρου που του ανακοίνωσε πως θα είναι η επίσημη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ για κοινή κάθοδο των δύο κομμάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. «Εάν δεν υπάρξει στο πρόσωπο μου συναίνεση, δεν πρόκειται να είμαι μονοκομματικός υποψήφιος», ήταν η απάντηση του κ. Παπατόλια. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει απάντηση στην πρόταση που κατέθεσε αργά σήμερα το μεσημέρι στο ΠΑΣΟΚ και τον κ. Σκανδαλίδη, ενώ όταν ο κ. Παπατόλιας ρωτήθηκε από τα gegonota.news εάν θα αναλάμβανε ξανά την ευθύνη της καθόδου, απάντησε πως είναι οπαδός της συνένωσης των δύο πολιτικών δυνάμεων που εκπροσωπούν το κέντρο και, ναι, θα διεκδικούσε την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά. Ο κ. Απόστολος Παπατόλιας μπορεί να δηλώνει πως υπό την προϋπόθεση της συνένωσης των δυνάμεων θα διεκδικούσε την Περιφέρεια απέναντι στον Κώστα Αγοραστό, αλλά το σενάριο της καθόδου δείχνει εξαιρετικά δύσκολο. Ο κ. Παπατόλιας αφενός είναι κόκκινο πανί για το ΠΑΣΟΚ γιατί εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μέχρι πρότινος για σεβαστούς λόγους που σχετίζονται με επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν συζητούσε την πρόταση. Εάν υποτεθεί πως το ΠΑΣΟΚ συμφωνήσει στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για κάθοδο Παπατόλια -πράγμα εξαιρετικά δύσκολο με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα -ο ίδιος ο υποψήφιος θα βρει απέναντι του ένα ισχυρό αντισυριζα μέτωπο μέσα στις Νομαρχιακές του κόμματος όπου τα στελέχη θα απέχουν… ευγενικά ακόμη και από την στήριξη του ψηφοδελτίου.

Στο μεταξύ, τις ίδιες προϋποθέσεις καθόδου για την διεκδίκηση της περιφέρειας, δηλαδή την συνένωση των δυνάμεων – έχει θέσει ανοιχτά ο κ. Κουρέτας που έχει δεχθεί πρόταση από το ΠΑΣΟΚ, αλλά εμμέσως πλην σαφώς έχουν θέσει και τα πρόσωπα που διεκδίκησαν την στήριξη, όπως ο κ. Αναστασίου και η κ. Μαρία Γαλλιού. Κανένας, από όποιο κόμμα και εάν προέρχεται, δεν έχει αυτοκτονικό ιδεασμό να κατέβει ως μονοκομματικός υποψήφιος για να καταγράψει μονοψήφια νούμερα, γι’ αυτό και οι λέξεις συνεργασίες και συναινέσεις δεν έλειψαν ποτέ από την ρητορική τους. Εν τω μεταξύ, ενώ τα κόμματα ακόμα συσκέπτονται και ένα περίεργο μπρα ντε φερ παίζεται για το ποια πρόταση θα περάσει ώστε να μην λάβουν στις εκλογές ποσοστά “υπό του μηδενός” με κάθοδο ξεχωριστών ψηφοδελτίων, ο Κώστας Αγοραστός έχει κλείσει ψηφοδέλτια, ανακοινώνει έργα κάνει προεκλογική εκστρατεία…