Παπαπέτρος: Εκφράζουμε αυθεντικά τον λαό του Βόλου – Είμαστε οι νοικοκυραίοι της πόλης

Νίκος Παπαπέτρος / Βίλυ Σαμαλτάνη / gegonotanews

Τις μεγάλες διαφορές του ψηφοδελτίου του, σε σύγκριση με τον συνδυασμό του Αχ. Μπέου, ανέδειξε ο επικεφαλής της “Συμμαχίας για τον Βόλο” κ. Νίκος Παπαπέτρος, κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης των πρώτων 94 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξής του. Όπως είπε, στο ψηφοδέλτιό του εκπροσωπείται όλο το φάσμα του πολιτικού
συστήματος, πλην Λακεδαιμονίων, εργαζόμενοι, επιστήμονες, νοικοκυραίοι, νέοι και νέες της πόλης. Στον αντίποδα, στον συνδυασμό του Αχ. Μπέου συμμετέχουν υπάλληλοι που προσβλέπουν σε αποσπάσεις και μεταθέσεις μέσα από την εκλογή τους, περιφερόμενοι πολιτευτές, κατάδικοι ή υπόδικοι ή έχοντες δικαστικές εκκρεμότητες, εθνικοί ευεργέτες που δωρίζουν με αντάλλαγμα, «πισινάρχες»…

Τα προβλήματα της πόλης δεν έχουν κομματική ταυτότητα
Ο κ. Παπαπέτρος δήλωσε ότι στο κάλεσμά του, ανταποκρίθηκε ένα μεγάλο και υγιές κομμάτι της πόλης. Άνθρωποι που δεν είχαν ποτέ εμπλοκή με τα κοινά αλλά αντιλήφθηκαν ότι δε μπορούμε να συνεχίζουμε σε αυτόν τον δρόμο. Άνθρωποι με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, που εγνωσμένα προσέφεραν στην πόλη. Ανταποκρίθηκαν και οργανωμένες δυνάμεις και παρατάξεις που δεν σκέφθηκαν να μείνουν στα δικά τους κεκτημένα, αλλά στήριξαν τη νέα προσπάθεια.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» υπό τον Ιάσονα Αποστολάκη, τον οποίο – όπως είπε – τιμά για την δεκαετή παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην κίνηση «Βόλου Κοινωνία» υπό τον γεωπόνο, πρώην Δήμαρχο Ιωλκού και πρώην βουλευτή Πάρι Μουτσινά, στους Ενεργούς Πολίτες Βόλου, μια κίνηση με ιστορία στους αγώνες για το περιβάλλον στον Βόλο, και στην ομάδα «Βόλος η πόλη ΜΑΣ», υπό τον πρώην δήμαρχο Αισωνίας Δημ. Καντόλα, ο οποίος “αποδεικνύει στην πράξη ότι υπάρχουν ακόμη πρόσωπα στην αυτοδιοίκηση με ενδιαφέρον για τον τόπο τους”, όπως είπε.

Ο κ. Παπαπέτρος τόνισε ότι η “Συμμαχία για τον Βόλο” συναποτελείται από πρόσωπα με ετερογενείς προσωπικές και πολιτικές διαδρομές. Ωστόσο καταφέρνει και συγκλίνει πάνω σε ένα πρόγραμμα, γιατί τα προβλήματα της πόλης δεν έχουν κομματική ταυτότητα.

Ο Βόλος έχει εγκαταλείψει τη σχέση του με την πρόοδο
“Σε αυτή τη προσπάθεια κανείς δε περισσεύει και η συγκρότηση του συνδυασμού μας θα σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι και την τελευταία ημέρα”, είπε και εξήγησε ότι ο συνδυασμός του συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές γιατί η πόλη τα εννιά αυτά χρόνια εξουσίας δεν έχει ανάπτυξη και υπολείπεται σε εξέλιξη συγκριτικά με πόλεις ανάλογου πληθυσμού, έχοντας μείνει τραγικά πίσω. Τα πληθυσμιακά και οικονομικά της μεγέθη καταγράφτηκαν με αρνητικό πρόσημο. Η πόλη έχει εγκαταλείψει τη σχέση της με την πρόοδο και πολιτικά και πολιτιστικά βρίσκεται στο χαμηλότερο, αν όχι στο έσχατο σημείο της.

Απαντώντας στο ερώτημα “γιατί να στηρίξουν οι Βολιώτες τη Συμμαχία”, επισήμανε χαρακτηριστικά: Γιατί γνωρίζουμε καλύτερα την πόλη (έχουμε ζήσει και μεγαλώσει σ’ αυτήν), γιατί έχουμε γνώσεις και προτάσεις για την ανάπτυξή της, γιατί είμαστε καλύτεροι και μπορούμε καλύτερα. Είμαστε αυτοί που έχουμε προσπαθήσει να τα καταφέρουμε στην προσωπική μας και επαγγελματική μας ζωή – και τα καταφέραμε – Είμαστε οι νοικοκυραίοι της πόλης.

 

“Δεν μετράμε το αντριλίκι μας με βρισιές”
Όπως ανέφερε, ο ίδιος και οι συνυποψήφιοί του αποτελούν τον λαό της πόλης και αυτοί που εκφράζουν αυθεντικά τα λαϊκά αισθήματά του. “Δεν βροντοχτυπάμε τα ζάρια για να δείξουμε ότι είμαστε παλικάρια και δεν μετράμε το αντριλίκι μας με βρισιές”, είπε φωτογραφίζοντας τον Αχ. Μπέο.

Ο κ. Παπαπέτρος σημείωσε ότι λαϊκός είναι αυτός που προσφέρει στο λαό και όχι αυτός που δέχεται προσφορές! Αυτός που πληρώνει τους φόρους του, εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του (στρατός κλπ) και σέβεται το νόμο. Αυτός που μαθαίνει γράμματα και φροντίζει να μάθουν και οι πολίτες γράμματα και δεν επιβραβεύει την αγραμματοσύνη. Αυτός που σέβεται τον εαυτό του, τους πολίτες και τις γυναίκες. Και δεν κάνει γλυκανάλατα αστειάκια μαζί τους.
Αυτός που αποδέχεται τις αδυναμίες των συμπολιτών μας και δεν τις χλευάζει, στέλνοντάς τους για κούρεμα.
Αυτός που τη δημοτική περιουσία τη θεωρεί περιουσία του λαού και όχι δική του.
Αυτός που έχει λαϊκή ψυχή και όχι λαϊκή μαγκιά.
Αυτός που δουλεύει και δεν σας δουλεύει.

Το ψηφοδέλτιο της “Συμμαχίας για τον Βόλο” απαρτίζουν εργαζόμενοι, επιστήμονες, νέοι και νέες της πόλης. Δεν συμμετέχουν, όπως είπε ο κ. Παπαπέτρος, άνθρωποι που έχουν συμφέροντα με τον Δήμο (οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους), επιχειρηματίες που οι ίδιοι ή μέλη των οικογενειών τους εκμεταλλεύονται δημοτικά ακίνητα, κατάδικους ή υπόδικους ή έχοντες δικαστικές εκκρεμότητες.

“Τρώνε τις σάρκες σας”
Σύμφωνα με τον κ. Παπαπέτρο, ο συνδυασμός της τωρινής δημοτικής αρχής απαρτίζεται από υπαλλήλους που προσβλέπουν σε αποσπάσεις και μεταθέσεις μέσα από την εκλογή τους, περιφερόμενους πολιτευτές πολιτικών γραφείων, βουλευτών και υποψηφίων βουλευτών, κατάδικους (με πρωτόδικες ή τελεσίδικες αποφάσεις) ή υπόδικους ή έχοντες δικαστικές εκκρεμότητες, εθνικούς ευεργέτες που δωρίζουν με αντάλλαγμα,
«πισινάρχες» που συμμετέχουν για να μην τους ρίξουν στην πισίνα όπως έριξαν κάποια στιγμή τους συνδαιτυμόνες τους, ή για να γλυτώσουν την πισίνα τους.

“Αυτοί δεν είναι σάρκα απ’ τη σάρκα σας. Τις σάρκες σας τρώνε. Δεν είναι το ίδιο με σένα. Δεν είσαι το ίδιο μ’ αυτούς”, είπε απευθυνόμενος στους Βολιώτες ο Νίκος Παπαπέτρος και κατέληξε λέγοντας:
“Εάν νικήσουμε στις εκλογές, θα έχουμε χάσει προσωπικά, αλλά θα έχει κερδίσει η πόλη.
Εάν ηττηθούμε στις εκλογές, θα έχουμε κερδίσει προσωπικά, αλλά θα έχει χάσει η πόλη.
Όχι άλλο μαύρο στην πόλη μας”.