Υπαναχώρηση Μπέου για τον διπλό κόμβο στο Κοιμητήριο μετά τις μηνύσεις (video)

Μετά τις μηνύσεις της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων και τις επαναλαμβανόμενες επαφές με την Εισαγγελία, ο Α. Μπέος υπαναχώρησε και ανακοίνωσε σήμερα πως ο διπλός κυκλικός κόμβος μπροστά στο μνημείο του Κοιμητηρίου των Ταξιαρχών είναι στο πρόγραμμα … και θα γίνει εάν τον ψηφίσουν οι πολίτες στις 8 Οκτωβρίου. Αποκάλεσε πολλές φορές “τόφαλο” την προϊσταμένη της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων κ. Ρέα Γεωργίου, που με εντολή της υπουργού Πολιτισμού κατέθεσε μήνυση εναντίον του για αυθαίρετη παρέμβαση μπροστά στο μνημείο, και δήλωσε πως η είσοδος του κοιμητηρίου των Ταξιαρχών αποτελεί… ντροπή των μνημείων.

Να σημειωθεί πως η Εφορεία Νεοτέρων έχει προτείνει θέση για τον κόμβο χωρίς να αποτελεί αυτός εμπόδιο για το Μνημείο, σύμφωνα με όσα ορίζει ο Νόμος. Μάλιστα πίσω από τις μηνύσεις προστασίας του Μνημείου, με την Εφορεία να πράττει όπως ορίζει ο Νόμος, διέκρινε υπονόμευση και προανήγγειλε ότι θα αποτανθεί στον Γ. Φλωρίδη και τον Αρειο Πάγο για να ζητήσει παρέμβαση. Επίσης, κάλεσε δικαστές και δικαιοσύνη που βρίσκονται σταθερά στην ατζέντα των επιθέσεών του, να μείνουν μακριά “από πολιτικά παιχνίδια”.

Στο μεταξύ η σφοδρή αντίδραση του κόσμου απέναντι στην χυδαία επίθεση που δέχτηκε ο Λεωνίδας Μαυρογιάννης, δεν μπορούσε να μην αποτελέσει αντικείμενο του σχολιασμού του, με τον Αχ. Μπέο να επισημαίνει πως οι γιατροί δεν είναι κάτι παραπάνω σε αυτή την κοινωνία … που για μια επέμβαση παίρνουν φακελάκι… όπως του λένε οι πολίτες. Κατηγόρησε επίσης όλους τους φορείς και τους επιστημονικούς κλάδους που εκδίδουν ανακοινώσεις στήριξης των μελών τους από τις επιθέσεις του.

Είπε πως θα κάνει 4 κυκλικούς κόμβους στη Νέα Ιωνία και θα ξεκινήσει τελικά με αυτόν στην οδό Φιλαδελφείας και στην συνέχεια στην οδό Παρασκευοπούλου. Θα “κλείσει” με τον διπλό κυκλικό στο Κοιμητήριο, εάν εκλεγεί. Ανέφερε πως για τον κόμβο στο Κοιμητήριο σπάσανε τα τηλέφωνα από ανώνυμους στην Εισαγγελία που έκαναν καταγγελίες για τροχαία ατυχήματα, ενώ ο ίδιος είχε αποφασίσει να κάνει απλά δοκιμές και τοποθέτησε τις νερόμπαρες.

Χαρακτήρισε αχυράνθρωπο του πρώην δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη, τον αντίπαλό του στις δημοτικές εκλογές, Νίκο Παπαπέτρο και εκτίμησε πως ο ποινικολόγος τον παρακολουθούσε όταν χθες το μεσημέρι βγήκε όπως είπε από την Εισαγγελία και τον είδε στην οδό Ιωλκού, έξω από τα δικαστήρια να μιλάει στο τηλέφωνο.

Αποκάλεσε κακομοίρη… τον κ. Νίκο Παπαπέτρο και συνέχισε: “Ρε τόσο μαλάκες είστε, τόσο βλάκες, ντροπή να έχετε τέτοιες μεθόδους. Κάνετε παρέμβαση στη δικαιοσύνη; Προσπαθούν να επηρεάσουν δικαστικές αποφάσεις και δικαστικούς λειτουργούς”, είπε και χλεύασε όλους τους σχηματισμούς που στηρίζουν το ψηφοδέλτιο του αντιπάλου του. “Καλώ την Εισαγγελία του Βόλου να μην εμπλακεί σε πολιτικά παιχνίδια και να εφαρμόσει κατά γράμμα την νομιμότητα”, είπε .